Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR ÚJÉVI KONCERTJE
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Újévi Mesterkoncert A Duna Szimfonikus Zenekar hangversenye.

Szabó Ildikó 1993. április 14-én született Budapesten, muzsikus családban. Nagypapája, Szabó Csaba zeneszerző, zenetudós, népzenekutató. Édesapja, Szabó Péter, a Budapesti Fesztivál Zenekar szólócsellistája, Édesanyja, Lénárt Ágota, zongoraművész.Kivételes zenei képességei már korán megmutatkoztak, 4 éves korától a Tóth Aladár Zeneiskola tanulója. Tanára Czéh Ágnes volt.Ildikó 11 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába. Tanára Prof. Mező László Ildikó „…technikája kiváló, mintha nem ismerne nehézséget. Egy vérbeli előadó, akinek van mondanivalója, és ezt szívesen osztja meg a közönséggel.” Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, illetve a Washingtoni Amerikai Nemzeti Zenekar vezető karmestere. „…egy rendkívül tehetséges fiatal csellista” Dr. Starker János, kitüntetett professzor „Indiana University of Music” Bloomington, USA „Szabó Ildikó egy fantasztikus csellista és muzsikus. Kivételesen ritka technikával, briliáns intellektussal, kreatív és ötletes zenei szellemmel rendelkezik. Ildikó felhőtlen öröme az előadásban és titokzatos képessége a közönséggel való kommunikációhoz biztosíték arra, hogy a klasszikus zenei művek megfelelő kezekben lesznek.” Vásáry Tamás, Kossuth-díjas művész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös tiszteletbeli főzeneigazgatója Vezényel: Medveczky Ádám Kossuth-díjas Érdemes Művész
Közreműködik: Szabó Ildikó — gordonka  Műsor: Dvořák: h-moll gordonkaverseny, op. 104
Dvořák: 9. (e-moll) szimfónia („Az Újvilágból”), op. 95 A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
  Stáblista
Karmester 
Medveczky Ádám 
Egyéb 
Kocsis Krisztián 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?