Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
10 ÉVES A THUNDER DUÓ
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az idén 10 éves tHUNder Duó 2015 őszén európai turnéra indul. A hét országot érintő koncertsorozat budapesti helyszínén, a BMC Opus Jazz Club-ban tartandó születésnapi koncert kiemelkedő állomása lesz ennek a sorozatnak.

A közönségnek rendhagyó előadásban lesz része, mivel a kb. egyórás koncertprogram után az ütőhangszerek iránt érdeklődőkkel kötetlen beszélgetésre és szakmai bemutatóra is sor kerül. A tHUNder Duó az elmúlt évek alatt olyan nemzetközi sikereket ért el, amelyek alapján méltán nevezhetjük világhírűnek ezt a különleges ütőhangszeres-dobos formációt. Horváth Kornél és Dörnyei Gábor duója ez év elején kapott meghívást a Los Angeles mellett működő Drum Channel stúdióba, ahol a csatorna egy kb. 60 perces koncertprogramot vett fel a duóval, melynek elemei egész márciusban műsoron voltak, s ezzel óriási publicitást biztosítottak a duónak. Ennek az óriási érdeklődésnek egyik fő oka az, hogy a duó egy nagyon egyedi hozzáállást képvisel az ütőhangszeresek világában, amire magyarázat lehet Dörnyei Gábor mesteri, sokszor négyes függetlenítéseket használó dobjátéka, és Horváth Kornél speciális, a világon egyedülálló ütéstechnikája. Koncertjei mellett a duó mindig nagy hangsúlyt fektetett oktatói tevékenységére is, mivel az évek alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a szakma részéről a komoly igény mutatkozik a mesterkurzusok és workshopok iránt, a koncertek helyszínein. Fennállása óta a tHUNder Duó ennek megfelelően rendszeresen tesz eleget koncerttel egybekötött oktató programok megtartására szóló felkéréseknek, melyek egyetemektől és dobiskoláktól érkeznek. Csak pár jelentős helyszín, ahol a duó sikerrel szerepelt: ADAMS Drum Festival (Hollandia), Drumteck (London), Frankfurti Zeneakadémia, The Institute (London), University of Southern California (Los Angeles). A tHUNder Duo kivívta az európai szaksajtó elismerését. „Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük” – ajánlja kiadványukat ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine – az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki. A Hunnia Records által kiadott első DVD-jük bekerült az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába. Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: „Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló.” Közreműködik: Dörnyei Gábor - dob Horváth Kornél - ütőhangszerek "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894." A koncert a Tycoon Percussion támogatásával jön létre.  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?