Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SOLTIS LAJOS SZÍNHÁZ – ZSÁMBÉKI SZÍNHÁZI BÁZIS: PROMÉTHEUSZ
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 507 értékelés alapján
  Leírás
Soltis Lajos Színház – Zsámbéki Színházi Bázis: Prométheusz Rítustanulmány Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusz c. műve nyomán

Prométheusz mítosza az egyik legtitokzatosabb és legellentmondásosabb történet az európai kultúrában. Az égi és földi lét között közvetítő titán bűnében és bűnhődésében a tudás és a tudatlanság, az isteni és az emberi szándék ütközik egymással, miközben az örök kérdés kínzóan aktuális marad: érdemes-e áldozatot hozni másokért, akik talán nem is értékelik azt? A Soltis Lajos Színház fiatal színészeivel műhelymunka keretében elkészült produkció egy sajátos, mozdulatokból, hangokból építkező oratórikus jellegű, rituális formanyelv létrehozására tesz kísérletet. Szereposztás:
Prométheusz: B. Péter Pál
Héphaisztosz: Pesti Arnold
Ókeánosz: Károly Bálint
Hermész: Bruckner Roland
Ió: Boznánszky Anna, Hajba Beatrix, Marton Mercédesz, Nagy Zsuzsi
Karvezető: Piller Ádám
Moirák : Benkő Ágnes, Mihácsi Veronika, Ziembicki Dóra Koreográfus: Benkő Ágnes
Rendezte: Kozma András Kozma Andrással, a Nemzeti Színház Hevesi Sándor-díjas dramaturg-műfordítójával a celldömölki társulat tucatnyi színésze dolgozott együtt a mítosz megfejtésén. A vidéki színház és a budapesti szakember jó ideje kereste az együttműködés lehetőségét és Aiszkhülosz drámája megfelelő közös nevezőnek bizonyult. A társulat korábbi rituális színházi hagyományát folytatja - Misztérium a Szent Születésről, "...majd mély csönd leng...", Csongor és Tünde - a rendező pedig többek között Anatolij Vasziljev és Min Tanaka tréningmódszereit, szemléletét, sajátos filozófiai hátterét adja hozzá a produkcióhoz. A koreográfiákat Benkő Ágnes, az elhangzó dallamokat és dalokat a társulat jegyzi. Támogatók: EMMI, NKA
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!