Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JULIE KISASSZONY
Sanyi és Aranka Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.0 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás
A Julie kisasszony egyike a világirodalom leghíresebb drámáinak, többek között arról híres, hogy azok is ismerik, akik sosem látták, nem is olvasták, csak a leglényegesebbet tudják róla, azt, hogy kevés dráma akad a világirodalomban, amiből ekkora balhé kerekedett volna.

A Figaro házasságáról szokás azt tartani, hogy egyenes utat jelentett a Bastille lerombolása, a francia forradalom előjátéka felé, ami nem biztos, hogy igaz, de tagadhatatlanul szépen hangzik. A Julie kisasszonyban ezzel szemben nem a köztereken, hanem legintimebb csatatereinken, az ágyunkban és a zsebünkben folyik a harc – gazdag és szegény, úrnő és szolga, férfi és nő között – borítékolható végeredménnyel, amely nem más, mint a mindkét fél számára megalázó vereségként értékelhető döntetlen.
Drámaelméleti tudósok, irodalmárok, kritikusok, valamint a legnagyobb szaktekintélyek, azaz a nézők egyetértenek abban, hogy a Julie kisasszonyban a szinopszisa a legjobb, az alapötlet kidolgozsa bizony már hagy maga után kivánnivalókat. Színházunk saját változata ezt a csorbát igyekszik kiköszörülni: megtartja az alapötletet, de nem tud és nem is akar eltekinteni mindazoktól az eredményektől, amelyeket a XX. század hozott a szexualitás és a lázadás terén – melyeknek hála annyival zaklatottabb és boldogtalanabb lett az életünk. Zene:KORNÉL KOVÁCS [STUDIO BARNHUS] Világítás-tér:SOKORAI ATTILA, HEGEDŰS ANDREA, HAJDU BENCE, GABO [jelmez]
  Szereposztás
Julie kisasszony 
Gera Marina 
Jean, lakáj 
Molnár Gusztáv 
Kristin, szakácsnő 
Zsigmond Emőke 
  Stáblista
Rendező 
Berzsenyi Bellaagh Ádám 
Átdolgozta 
Kovács Kristóf 
Dramaturg 
Tóth Réka Ágnes 
Zene 
Kornél Kovács 
Világítás 
Sokorai Attila 
Rendező asszisztens 
Juhász Gabriella 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?