Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BESZÉLJ HOZZÁM / BOLERO
Nemzeti Táncszínház - Várkert Bazár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1058 értékelés alapján
  Leírás
Az 55 éves Pécsi balett két balett-előadással is készül: a 19.00 órakor kezdődő "Beszélj Hozzám" című előadást a "Bolero" követi.

Beszélj Hozzám A tánc egyetemes nyelv. Feltehetőleg azért, mert a test az érzelmek és az emberi kapcsolatok finomságait oly módon tudja kommunikálni, amire a szavak képtelenek. Alkotói folyamatomnak központi eleme a mozgásnyelv fejlesztése és átformálása. Munkám kiindulópontja a táncosok egymás közti és a közönséggel való kommunikációs nyelvének fejlesztése. A nyelvi határok és a hatékony kommunikációs eszközök megkeresése jelentős tényezője volt előző pécsi koreográfiám, „A Jó és a Rossz kertjében” munkafolyamatának is. Célom, újra felfedezni ezeket a fogalmakat ugyanazokkal a táncművészekkel, most már a tiszta tánc keretein belül. Cameron McMillan Bolero (17 perc) A Bolero zenéje bennem mindig a születés és elmúlás, a kezdet és a vég impresszióit ébresztette. Az, hogy halkan kezdődik a zene, nő, dagad, kiteljesedik és a vége olyan, mint az ősrobbanás, mint valamilyen életút. A középontban Animus-Anima áll, látszólag ő irányítja a közösség és a természet egész működését. Végül épp azok pusztítják el, akik addig csodálták, szolgálták. Az előadás felújított változatában ezúttal egy táncosnő áll a középpontban, körülötte férfiak. A szexualitás, a nemek közti viszonyok jelenléte így megkerülhetetlen, az értelmezés azonban továbbra is nyitott. Vincze Balázs Beszélj Hozzám Zene / Music: J. S. Bach Jelmez / Costumes: Kiss Julcsi Koreográfus / Choreographed by Cameron McMillan Bolero Zeneszerző / Composer: Maurice Ravel Jelmeztervező / Costume design: Kiss Julcsi Látvány / Visuals: Vincze Balázs Asszisztens / Assistant: Czebe Tünde Koreográfus / Choreographed by Vincze Balázs  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1013, Ybl Miklós tér 2-6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?