Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

ERDÉLY MENYEGZŐ
Nemzeti Táncszínház - Várkert Bazár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Színpadi világunkban Erdély és a menyegző fonódik össze, az otthon, a haza és a házasság. A keletkező élet - házasság - halál - újjászületés körforgásában magunkról kívánunk szólni, az értékekről, miket hordozunk és a jelenről, mit érzékelünk.

A házasság az emberi élet legfontosabb és talán legnehezebb velejárója. A menyegző egyfajta küszöbállapot, átváltozás, szakrális átlényegülés. A feléje vezető út, a házasodás, a lakodalom, a vendégség és annak mindenkori szertartásaival átitatott képek közös emlékezetünk fontos részét alkotják. Mit vállalunk mindebből elköteleződésünkkel? Mi az, ami örök időktől fogva lélekemelő, és mi maradt meg abból az állapotból, ami a korai és a néhai erdélyi lélekben létezőként érvényesült? Folklór-színházi költeményünk táncetűdök lírai és dinamikus képeinek fűzére: az élő népzene és ének, a vendég kamarakórus, a vetített animáció és a táncnyelven elbeszélt állapotok többszólamúsága, mely összességében egy új, az itthont erősítő reményhez teremt új világot.  Az előadás 19.00 órakor kezdődik. Zene / Music: Kelemen László m.v. Jelmez / Costumes: Furik Rita m.v. Díszlet és animáció / Sets and animation: Ütő Gusztáv m.v., Munkácsy-díjas képzőművész és Ferencz Hunor m.v. Forgatókönyv, dramaturg / Script and dramaturgy: Prezsmer Boglárka m.v. A rendező munkatársai / Assistant to Director: Prezsmer Boglárka m.v., Orza Calin m. v. Koreográfusi asszisztensek / Assistants to choreographers: Ivácson László és Tekeres Gizella Koreográfusok / Choreographers: Mihályi Gábor m.v., Orza Calin m.v. Rendező-koreográfus / Directed and choreographed by Mihályi Gábor m.v.   Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.  
  Stáblista
Rendező-koreográfus 
Mihályi Gábor 
Zene 
Kelemen László 
Jelmez 
Furik Rita 
Dramaturg 
Prezsmer Boglárka 
Koreográfia 
Orza Calin 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1013, Ybl Miklós tér 2-6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?