Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CIGÁNYPRÍMÁS
Turay Ida Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.2 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Kálmán Imre: CIGÁNYPRÍMÁS operett két felvonásban

1912-ben mutatták be Bécsben és egy esztendőre rá, már Budapesten is óriási sikert aratott ez az izgalmas Kálmán operett. A szövegírók olyan történetet óhajtottak kitalálni, ami lehetőséget ad a komponista számára, hogy vérbő, magyaros, „cigányos” muzsikával kápráztathassa el a közönséget.

A mese, alapjaiban, máig aktuális, hiszen miről is szól? Apa és fiú konfliktusáról! Főhőse - Rácz Pál - a világhírű, idősödő cigányprímás, aki azt vallja: „A szív kotta nélkül sírja el a legszebb nótákat!" Így természetesen szembekerül, a már modernebb nézeteket valló Lacival, a Zeneakadémián tanuló fiával. Ráadásul a két nagyszerű muzsikus ugyanabba a szép, fiatal lányba szerelmes. S ha még ez sem elég, egy őrült amerikai milliomos nagy összegű fogadást köt az ugyancsak bolondos herceggel, hogy melyikük tudja kiállítani a világ legjobb zenészét, s e posztra természetesen mindkét Rácz pályázik, sőt, még az idős prímás egykori szerelme, a már őszülő, arisztokrata hölgy is előkerül, hogy tovább bonyolítsa Ráczék históriáját. (Ennek némi valóság alapja is van, ha az egykor oly nagy botrányt kavart Rigó Jancsi és Chimay hercegné kalandjára gondolunk!)

Ehhez a legendához született meg Kálmán magával ragadó muzsikája, melyben olyan örökzöld slágerekkel találkozhatnak majd, mint a „Lári-fári nem kell várni, frissen jó a csók”, „Haccacáré!”, „Az ócska Stradivari”. S mindehhez hozzáadjuk az ötletes, látványos rendezést és a remek szereplőgárdát, (Mikó Istvánnal az élen!) biztosak vagyunk benne, hogy a Cigányprímás - Bécs, Berlin, Párizs és New-York után - a mi közönségünket is meghódítja.

 

  Szereposztás
Juliska, Rácz nevelt lánya 
Balogh Tímea 
Gaszton de Szapáry gróf 
Pásztor Máté 
San Rozino herceg 
Győri Péter 
  Stáblista
Rácz Pali, a cigányprímás 
Mikó István 
Rácz Laci, a fia 
Sövegjártó Áron 
Juliska, Rácz nevelt lánya 
Geszthy Veronika 
Sári, Rácz lánya 
Bódi Barbara 
Kadó, Gaszton nevelési felügyelője 
Bregyán Péter 
Mr. Baltimore 
Nagy Gábor 
Szapáry grófnő 
Hűvösvölgyi Ildikó 
Fekete Zsiga 
Kurkó J. Kristóf 
Zsigáné, a felesége 
Nyírő Bea 
Rendező 
Böhm György 
Koreográfia 
Bozsó József 
Díszlet 
Bátonyi György 
Jelmez 
Kovács Yvette Alida 
Rendező asszisztens 
Szabó Anikó 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Turay Ida Színházban a mobiltelefonodon is bemutathatod a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?