Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: IRENE SCHWEIZER - PIERRE FAVRE (CH)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Take the MOL Train: Irène Schweizer - Pierre Favre (CH)

"... itt nincs semmiféle harc, vagy küzdelem az elsőbbségért ... a duó tiszta zeneisége egyszerűen lenyűgöző. Schweizer erőteljes kromatikája tökéletesen illeszkedik bele Favre táncoló tom-tom futamainak és sikamlós pergőjének textúrájába. Amikor Favre elengedi magát, végigsiklik a cintányérokon, hogy aztán nekiereszkedjen a pergőn, a bőrök finom ritmikájára nagy ívű kísérő akkordok reagálnak. Amikor a tempó dinamikusan friss irányt vesz, a fény felé fordul és Schweizer ujjai alól Schubert vagy Haydn világa csillan elő, Favre szinte alig hallhatóan adja meg a hangsúlyokat seprűjével” Thom Jurek, allmusic, az Irène Schweizer & Pierre Favre album kapcsán A zenei kapcsolat a két világszerte ismert neves svájci zenész – a zongoraművész Irène Schweizer és az ütőhangszeres Pierre Favre – között egészen 1966-ig nyúlik vissza, s azóta egészen különböző kombinációkban játszanak együtt. Egyedülálló duó-játékuk George Mraz triójában való részvételük során született meg; ma játszott témáik jó részét már akkor is játszották. Az afro-amerikai jazz hatása, a swingben gyökerező ritmika, jellegzetes frazírozásuk és lendületük, valamint a poliritmikus elemek használata meghatározóak zenéjükben. A duó máig képes melodikusnak megmaradni és „mosolyogva játszani”. Az egyensúly a két erőteljes, egymáshoz tökéletes illeszkedő zenész-egyéniség között, a két szabad szellem kiérlelt és összpontosított integrációja egészen rendkívüli. Improvizációik során folytonos zenei kötéltáncot járnak, de minél régebben játszanak együtt, annál könnyedebbé és intimebbé válik ez a tánc. Legutóbbi albumuk a Live in Zürich 2014-ben jelent meg az Intakt Recordsnál. Irène Schweizer számtalan szólókoncertje és -felvétele mellett olyan dobosokkal játszott duóban, mint Pierre Favre, Louis Moholo, Andrew Cyrille, Günter Sommer, Han Bennink, Hamid Drake. Trió és kvartett felállásban partnerei közt említhetjük többek között John Tchicai, Evan Parker, Peter Kowald, vagy egyik legrégebbi zenei társa, az improvizatív zene kiemelkedő egyénisége, Rüdiger Carl nevét. A svájci jazzdobos és ütőhangszeres Pierre Favre számos albumot jegyez zenekarvezetőként, köztük a Singing Drums című Paul Motiannal és Nana Vasconcelosszal készített, az ECM-nél 1984-ben megjelent lemezét. Több tucatnyi albumon játszott jól ismert zenészek formációinak közreműködőjeként, elég ha Tamia, Michel Godard, Mal Waldron, Paul Giger, Jiří Stivin, Michel Portal, Samuel Blaser, a ARTE Quartett, Barre Phillips vagy John Surman nevét említjük. Közreműködik: Irène Schweizer - zongora
Pierre Favre - dob "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894."
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?