Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, KM. LENCSÉS LAJOS - OBOA
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Liszt Ferenc Kamarazenekar a sorozat harmadik koncertjén Lencsés Lajos oboaművésszel Farkas Ferenc-darabokat mutat be Beethoven, Kodály és Gustav Holst munkái mellett.

Tájékoztatni szeretnénk kedves közönségünket, hogy a Budapest Music Centerben megrendezett sorozatunk harmadik hangversenyét az előre meghirdetett 2016. január 26. 19.30 időpont helyett szervezési okok miatt egy héttel később, 2016. február 2-án tartjuk meg. A 2016. január 26-ra megvásárolt jegyek illetve a sorozat bérlete a február 2-i időpontra érvényes.
A műsor és a szólista személyében nincs változás.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar több éve szervez sorozatot a Budapest Music Centerben, melynek akusztikája ideális a kamarazenekarok számára. A 2015/6 évadban négy koncerten hallhatják az 1963-ban alapított világhírű együttest változatos műsorral, Bartók Béla és Farkas Ferenc darabjainak jegyében. A sorozat koncertjein az együttes a Toccata Classics kiadónál megjelent Farkas Ferenc-lemezeinek anyagából válogat: olyan neves magyar szólistákkal mutat be koncertenként egy-egy szólódarabot mint Adorján András (fuvola), Lencsés Lajos (oboa) és Rácz Ödön (nagybőgő), akik a lemezfelvételeken is közreműködőként szerepeltek. Az estek második felében egy-egy ismert kamaradarabot hallhat majd a közönség Verditől, Beethoven-től és Debussy-től. A harmadik, 2016. február 2-i hangversenyen az ismert oboaművész, Lencsés Lajos lép fel az együttessel, majd Beethoven c-moll vonósnégyesét mutatja be a zenekar.                                     "Lencsés est un des grands hautboistes d'aujourd'hui (Lencsés a mai nagy oboisták egyike) - írta 1990-ben a híres párizsi zenei újság, a "Diapason", az "Arany Diapason" díj odaítélésnek alkalmából, melyet Lencsés egy oboa szonáta francia felvételéért kapott. Lencsés Lajos családjában nemzedékek óta hagyomány volt a zenélés. Évtizedek óta járja a világot és több mint ötven szóló CD felvételével nemzetközileg kivételes helyet foglal el kortársai között. Minden nemzetközisége ellenére azonban ennek a muzsikusnak a gyökerei magyarok és magyarok maradnak. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Konzervatóriumban és a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte. A budapesti Francia Intézet felfigyelt a fiatal muzsikus aktivitására, és Lencsés több ízben kapott franciaországi mesterkurzusokra ösztöndíjat. A zeneakadémiai tanulmányok és az egy év párizsi tanulmányút után 1968-ban a híres genfi zenei verseny díjnyertese lett, mely az élvonalbeli muzsikusok közé emelte, s megalapozta nemzetközi tekintélyét. Mint szólista eljutott Párizs, Bécs, Berlin, Madrid, Brüsszel, Athén, Lisszabon mellett Amerika és Japán több városába is. 1971-ben a Stuttgarti Rádiózenekar szóló oboistájának nevezte ki, mely pozícióhoz mai napig hűséges maradt. Számos országban, s Magyarországon is tart mesterkurzusokat fiatal muzsikusok számára. 2003-ban a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével tüntették ki. 2016. február 2. 19:30 Szólista: Lencsés Lajos, oboa
Gustav Holst: Saint Paul szvit
Farkas Ferenc: Concertino IV, oboára és vonószenekarra
Kodály Zoltán: Epigrammák ***** Ludwig van Beethoven: c-moll vonósnégyes No.4., Op. 18
Művészeti vezető: Rolla János A Farkas Ferenc-lemez megvásárolható a koncert előtt a helyszínen.
A szólista-és műsorváltozás jogát fenntartjuk! További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2016-01-26-kortars-sorozat-iii--173/  
  Stáblista
Művészeti vezető 
Rolla János 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?