Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, KM. ADORJÁN ANDRÁS - FUVOLA
Budapest Music Center

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Liszt Ferenc Kamarazenekar a sorozat második koncertjén Adorján András fuvolaművésszel Farkas Ferenc-darabokat mutat be illetve Verdi e-moll vonósnégyesét adja elő.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar több éve szervez sorozatot a Budapest Music Centerben, melynek akusztikája ideális a kamarazenekarok számára. A 2015/6 évadban négy koncerten hallhatják az 1963-ban alapított világhírű együttest változatos műsorral, Bartók Béla és Farkas Ferenc darabjainak jegyében. A sorozat koncertjein az együttes a Toccata Classics kiadónál megjelent Farkas Ferenc-lemezeinek anyagából válogat: olyan neves magyar szólistákkal mutat be koncertenként egy-egy szólódarabot mint Adorján András (fuvola), Lencsés Lajos (oboa) és Rácz Ödön (nagybőgő), akik a lemezfelvételeken is közreműködőként szerepeltek. Az estek második felében egy-egy ismert kamaradarabot hallhat majd a közönség Verditől, Beethoven-től és Debussy-től. A november 6-i hangversenyen az ismert fuvolista, Adorján András lép fel az együttessel, majd Verdi egyetlen kamaraművét, a szerző nápolyi tartózkodása alatt, az Aida próbáinak szünetében megírt e-moll vonósnégyest mutatja be a zenekar. Adorján András Budapesten született, Koppenhágában nőtt fel, 1974 óta pedig Münchenben él. Fogorvosi diplomáját Koppenhágában szerezte, majd 1968-ban zenei tanulmányokat kezdett Aurèle Nicolet-nél és Jean-Pierre Rampalnál. Hamarosan nemzetközi versenyek kitüntetettje lett: 1968-ban Koppenhágában a Jacob Gade Díjat, 1968-ban a montreux-i Nemzetközi Fuvolaverseny első díját és 1971-ben a párizsi Nemzetközi Fuvolaverseny Premier Grand Prix díját nyerte el. Szólistaként a világ legjobb kamara- és szimfonikus zenekaraival játszik Stockholmban, Kölnben, Baden-Badenben és Münchenben. 1987 óta a kölni Zeneművészeti Főiskola, valamint 1996 óta a müncheni Zeneművészeti Főiskola tanára. Elsőként játszotta lemezre François Devienne mind a tizennégy fuvolaversenyét, továbbá CD-re játszotta C. Ph. E. Bach valamennyi fuvolaversenyét. Ezen kívül megjelent vele Carl Nielsen fuvolaversenyének újrafelvétele, és egy tangó-album argentin zenészekkel fuvolákra, bandoneonra és nagybőgőre. 2015. november 6., 19:30 Szólista: Adorján András, fuvola Carl Nielsen: Kis szvit vonószenekarra Farkas Ferenc: Piccola musica di concerto Farkas Ferenc: Serenata concertante fuvolára és vonószenekarra ***** Giuseppe Verdi: e-moll vonósnégyes Művészeti vezető: Rolla János A Farkas Ferenc-lemez megvásárolható a koncert előtt a helyszínen. A szólista-és műsorváltozás jogát fenntartjuk! További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2015-11-06-kortars-sorozat-ii--172/
  Stáblista
Művészeti vezető 
Rolla János 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?