1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
L1DANCEFEST 2015 - MATTHEW ROGERS (USA): A FRAGILE SON
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
L1danceFest 2015 Matthew Rogers (USA): A FRAGILE SON

Az L1 Egyesület nem hivatalosan 1998-ban, hivatalosan pedig 2002-ben alakult meg. Csoportunk nagyon különlegesnek számított a demokratikus munkamódszereknek hála. Kilenc év elteltével úgy döntöttünk, hogy változatunk. Más (és főként kortárs) művészeti területekről hívtunk alkotókat, azt gondoltuk, hogy ez elősegíti a kölcsönös tisztelet növekedését és a fókuszok kiélesedését, s közben korszerűek maradunk és nyitottabbakká válunk az új ötletekre.
Az egyesület elsődleges tevékenysége már a kezdetektől egy évenként jelentkező, kortárs táncfesztivál, az L1danceFest megszervezése volt. Azt vettük észre, hogy egyre növekszik az érdeklődés az olyan tevékenységek iránt, amelyekben az emberek részt vehetnek és kreatív módon közreműködhetnek. Korábbi tapasztalataink mindegyike arra tanított minket, hogy észrevegyük, fokozódó szükség van elkötelezettebb, elevenebb és együttműködésen alapuló új projektekre. Ezek a jövőbeli tevékenységeink mozgatórugói. 2011-től az L1 Egyesület egyre inkább az interdiszciplináris művészeti területek és átmeneti műfajú kísérletek iránt érdeklődik. Ezért szeretnénk eltérő háttérrel rendelkező művészek számára lehetőséget teremteni arra, hogy a fesztiválon bemutathassák munkáikat bármiféle tematikus fókusz nélkül. Az előző évekhez hasonlóan az L1danceFest elkötelezett a kulturális sokszínűség, a határátlépés ereje és a korlátokon átívelő kísérletek iránt. Minden lehetséges. Egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk az emberi kreativitásra és újító erejére. A technológia is fontos, de csak a mögötte álló emberrel együtt. Kulcsszavaink: művészek mobilitása; tapasztalatok cseréje és az aktuális művészeti áramlatok mérlegelése; élénk együttműködésben való részvétel; közelebb kerülni egymáshoz; és megadni magunknak a lehetőséget arra, hogy LÁSSUK, ELFOGADJUK és TISZTELJÜK EGYMÁST!

“...szeretném mindenképpen az L1 Egyesület által rendezett L1danceFest fesztivál fontosságára felhívni a figyelmet. Magyarországra szinte egyedül a Trafó tud nemzetközi táncprodukciókat rendszeresen meghívni. Ezt nem tartom egészségesnek. Éppen ezért fontos számomra, hogy ez az állapot fellazuljon. Fontos ez a fesztivál, mert másfajta szemléletű munkákat is elérhetővé tesz. Fontos, mert olyan munkák is eljutnak a magyar közönséghez és a szakmához, amelyek más esztétikában és nyelvezetekben hisznek. Fontos, mert értékes szakmai kapcsolatokat épít ki a hazai és a nemzetközi táncélet szereplői között. Fontos, mert ezt a fesztivált már jegyzik a világban. Fontos, mert olyan művek is láthatóak, amelyek olyan intimitást igényelnek, amit a Trafó színpada nem tud biztosítani.
Remélem ez a felsorolás elég ahhoz, hogy egy jó kezdeményezés fontosságát aláhúzza minden szakember számára.
Tisztelettel, és remélem ismét mehetek előadást nézni.”
Szabó György (2015)

Főszervező: L1 Egyesület
Művészeti vezető és programkoordinátor: Ladjánszki Márta
Fordítás és interjúk: Sándor Zita (L1-rezidens 2015, KÖM-tag, EMMI F. V. Ösztöndíj 2015), Bálint Orsolya (L1-tag, KÖM-tag)
Házigazdák: Kovács Noémi Anna, Varga Zsolt (L1-tagok)
Talking through V4+ beszélgetések vezetője: Bálint Orsolya
Sajtómunkatárs: Vég Szilvia
Fő technikus: Payer Ferenc
Fő dokumentáció: Lajti Balázs, Szabó Roland, KNI
Grafika: Korolovszky Anna
Külön köszönet: Harmati Ágota, Lucky Trimmer, Machol Shalem Dance House
Fő támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA
Együttműködő partnerek: Budapesti Olasz Kultúrintézet, Dán Királyság Nagykövetsége Magyarország, Francia Intézet Budapest, Japán Alapítvány Budapest, Szlovák Intézet Budapest
Művészeti együttműködő partnerek: Manier Salon, Molnár Márk, Romani, TiCCi Rockabily Clothing
Médiatámogatók: fidelio, táncélet.hu, színház.hu

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!