Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LA BATAILLE – RENESZÁNSZ CSATAZENÉK
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A reneszánsz korban a mindennapok szerves része volt a soha véget nem érő háborúskodás – a nemes hölgyek szíve is könnyebben meglágyult egy-egy komolyabb, csatában szerzett sérülés láttán, hogy a győzteseknek járó busás anyagi haszonról és tengernyi hűbérbirtokról már ne is beszéljünk.

És tekintve, hogy a kor embere híján volt a youtube-nak és facebook-nak, a korszak dalnokaira hárult a feladat, hogy a véres és öldöklő csaták borzalmait művészileg is értékelhető formába öntve megörökítsék az utókor számára: már csak azért is, hogy a következő generációs lovagok is nagy kedvvel vágjanak bele egy hadjáratba – ahonnan sokszor nem volt visszatérés. 1515. szeptember 13-án, azaz éppen 500 évvel ezelőtt, I. Valois Ferenc király pont betöltötte 21. életévét és születésnapjára azzal jutalmazta meg magát, hogy mintegy harmincezer fős seregével átkelt az Alpokon, hogy megtámadja a svájci megszállás alatt lévő Milánói Hercegséget. A két napig tartó gigászi ütközetre egy Marignano nevű kisváros mellet került sor, ahol a francia sereg tönkreverte a Svájci Konföderáció csapatait. A legendás csatát a kor legnépszerűbb francia zeneszerzője Clément Janequin egy epikus chanson-ban örökítette meg, ez a híres La bataille, ami tulajdonképpen a történelem első programzenéje. A négyszólamú, később a honfitárs Philippe Verdelot által ötszólamúvá kiegészített műben az énekesek különböző hangfestő eszközökkel idézik meg az ütközet hangjait: az ágyúk dörgését, a dobok duhogását, a pajzsoknak csattanó lándzsahegyek zörejét. A Szent Efrém Férfikar – a maga békés eszközeivel – egy manapság csak elvétve hallott repertoárt idéz meg ezen az estén: francia, spanyol, brit és magyar csaták elevenednek meg a Budapest Music Center színpadán – zenévé szelídítve. Közreműködik: Mezei János – continuo
Budapest Trombone Quartet
Szent Efrém Férfikar
művészeti vezető: Bubnó Tamás
  Stáblista
Művészeti vezető 
Bubnó Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?