Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VOKÁLIS BÉRLET II. - BALI JÁNOS ÉS AZ A:N:S CHORUS
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A reneszánsz első felét, a 15. századot cantus firmus-korszakként is szoktuk emlegetni: ekkoriban a darabok többnyire egy cantus firmus, azaz egy előzetesen létező dallam, mint váz köré épülnek.

Ez leginkább gregorián liturgikus ének, vagy világi dal; de akad néhány különleges, nem dallam jellegű hangsor is közöttük. Ilyen például a ferrarai udvari karnagy, Johannes Martini pompás miséje, ahol a cantus firmus véget nem érő kakukkolás. A századforduló legnagyobb mestere, Josquin híres Mária-motettája a szent Szűz nevének magánhangzóiból ('la-mi-la') épít nagyszabású zenei állványzatot, mely a mester talán leghíresebb műve, a Miserere mei, Deus kezdetű bűnbánati zsoltár vázszerkezetével rokon. Az Ut Phoebi radiis pedig a reneszánsz motettairodalom egyik legnagyobb bravúrja: az alsó két szólam kánonjában megszólaló, egyre bővülő skála hangjainak szolmizációs nevei intarziaként illeszkednek a motetta humanista stílusú szövegébe. CU-CU
15. századi kompozíciók absztrakt vázakra
Műsor: Johannes Martini: Missa Cu-cu (a4)
Soós András: Dodekakuku (kakukktojás, a3)
Josquin Desprez: Ut Phoebi radiis (a4)
Josquin Desprez: Illibata Dei Virgo nutrix (a5)
Josquin Desprez: Miserere mei, Deus (a5) Közreműködik: A:N:S Chorus
Gavodi Zoltán, Patay Péter, Kéringer László, Czier Zoltán, Ujházy Márton, Soós András, Laczkovich Miklós, Mizsei Zoltán, Koncz András, Benkő Pál Vezényel: Bali János
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?