Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VOKÁLIS BÉRLET I. - BALI JÁNOS ÉS AZ A:N:S CHORUS
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az 12–13. század az európai szellemtörténet egyik kiemelkedő korszaka volt. A skolasztikus filozófia (Aquinói Szent Tamás és Szent Ferenc), a klasszikus arab bölcselet és misztika (Averroes és Rúmi), a zsidó misztika (Zóhár) virágkora, a trubadúr-költészet és a gótikus építészet megszületésének időszaka.

A világ fővárosa Párizs volt, közepén a Notre Dame-mal és az egyetemmel. Ekkor és itt, a középkori világ földrajzi és szellemi közepén szökkent szárba az európai többszólamúság is; egy improvizációs kultúrából kinőtt a zenei írásbeliség első nagy korszaka, s megszületet egy, az élet egész szféráját átfogó komplex műfaj, a motet is. Az új párizsi zene annyira lenyűgöző volt, hogy korabeli leírások szerint a templomba betérők sírva fakadtak, amikor meghallották a hatalmas organumok addig sosem hallott, fenséges hangzásait. NOTRE DAME
a középkor közepe Műsor: Perotinus: Viderunt omnes - organum quadruplum
motetták a Monpellier-kódexből
organum duplumok a Magnus Liberből
conductusok Perotinus: Sederunt principes Közreműködik: A:N:S Chorus
Kéringer László, Ujházy Márton, Nagy Bertalan, Mizsei Zoltán, Koncz András, Benkő Pál Vezényel: Bali János
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?