Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ZÁVADA PÉTER: MÉSZ C. KÖNYVBEMUTATÓ
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 438 értékelés alapján
  Leírás
Závada Péter: MÉSZ – zenés kötetbemutató felolvasással és beszélgetéssel

A Jelenkor Kiadó bemutatja:
Závada Péter: MÉSZ
– zenés kötetbemutató felolvasással és beszélgetéssel – A könyvbemutatón Závada Péter új verseiből olvas fel, beszélgetőtárs: Lapis József kritikus, irodalomtörténész, szerkesztő. Zene: Dányi Krisztina, az avantpop és minimalista stílusú, elektronikus zenei formáció, a Morningdeer énekes-gitáros-dalszerzője és TBali zeneszerző, kísérleti zenész, a Rosinflux frontembere. „Apró kalcitkristályokból állsz, anya. Ezer Celsius-fok körüli hevítés hatására szén-dioxidra és kalcium-oxidra esel szét. A szén-dioxid a lelked. Apával úgy döntöttünk, hogy szép gyöngén megfogjuk az elégett csontjaidat, az elégett véredet, és a mészhabarcs közé keverünk, noha már abban is te voltál. Aztán amit estig raktunk, leomlott reggelre.” Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú – a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi.
(Lapis József) Závada Péter MÉSZ című második kötete markáns elmozdulást jelent az Ahol megszakad című, 2012-es kötethez képest.
„A hagyományosabb, rímes, ritmikus formákat fölváltotta a fragmentáltabb, lazább logikai egységek mentén szerveződő gondolatritmus, a személyes hangvételt a helyenként személytelenebb, tárgyias líra. A Mész szövegei szabad és prózaversek, amelyek központi motívuma az anya elvesztése.” – mondja Závada Péter. Belépőjegy: 500 Ft, amely levásárolható a helyszínen kapható kötet árából. A Jelenkor Kiadó gondozásában megjelenő kötet a helyszínen – a belépőjegy beszámításával – 1490 Ft helyett 990 Ft-ért vásárolható meg. A bemutató után Závada Péter dedikál.    
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?