1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
11. ÚJBUDA JAZZ FESZTIVÁL - OLBRZYM I KURDUPEL; TÓTH VIKTOR - MASIM BADAVI PLAYERS
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Olbrzym i Kurdupel (PL) Tóth Viktor & Masim Badavi Players (D/B/H)

Olbrzym i Kurdupel
Tomek Gadecki (PL) - tenor és bariton szaxofon
Marcin Bożek (PL) – basszusgitár
VJ pannaula (PL) - látvány

Olbrzym i Kurdupel (magyarul Óriás és Törpe) 2007-ben alakult gdański duó, akik művészileg a közös zenélésben, az egyszerű, korlátoktól és gátlásoktól mentes szabad improvizációban teljesednek ki. Érzelmekkel telített játékuk nagyon különböző zenei stílusjegyeket mutat, koncertjeik mindig erősen különböznek egymástól, sokszor meglepve még magukat az előadókat is. A zeneszerzés folyamata náluk mindig megegyezik a zeneszám bemutatójával és egyszeri előadásával. 2008-ban látott napvilágot első Frrrrr című albumuk, amelyet 2012-ben követett a Six Philosophical Games című második, majd végül 2014-ben jelent meg a Work című lemez a híres Kilogram Records kiadásában. A zenészek a kezdetektől kombinálják a zenét a képpel, koncertjeiken a testükre vetített mozgóképeknek is alapvető szerepük van. Ez alkalommal VJ pannaula (Urszula Kozak), a londoni születésű, Európa-szerte ismert audio-vizuális művész lesz a vendégük. Tóth Viktor & Masim Badavi Players
Tóth Viktor - altszaxofon
Hodek Dávid (SL) - dob
Bart Maris (B) - trombita
Szandai Mátyás - nagybőgő
Simple One (D) – spoken word, rap

A Tóth Viktor & Masim Badavi Players zenéje, Simple One történet mesélésével utazásra kalauzolja a hallgatót a freejazz, a funk és orientális zenék mentén, soha nem volt tájakra, hová csak egyszer juthatunk el - a látvány víziója a pillanatban gyökerezik, megismételhetetlen és emlék-szerű.

Tóth Viktor a fiatal jazz-szaxofonos generáció egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb zenésze. Több felállásban játszott és játszik Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, zenét szerez, verseket ír, népdalokat gyűjt, táncosokkal duettezik. Rendszeresen dolgozik az improvizatív jazz külföldi nagyjaival, mint Hamid Drake, Henry Franklin, William Parker Leena Conquest, Piotr Wojtasik. Climbing with mountains című albuma az év legjobb jazz lemeze lett 2007-ben. Ezt a Tartim majd Popping Bopping követte. A Fidelio országos szavazásán 2010-ben őt választották az év jazz személyiségének, 2014-ben pedig az év altszaxofonosának.

Simple One afroamerikai származású, Berlinben élő történetmesélő, költő, rapper. Németországban a legjobbak között jegyzik. Tanít, workshopokat vezet , és nemzetközi projektekben vesz részt. Tóth Viktor és Simple One kollaborációja Berlinben kezdődött, ahol egy német-magyar jazz fesztiválon léptek először együtt színpadra, a neves B Flat jazz clubban, melyet azóta több sikeres közös koncert követett.

Bart Maris belga trombitás. Állandó tagként dolgozik számtalan zenekarban, vendégmuzsikusként koncertezik és működik közre lemezfelvételeken világszerte. Műfaji határok nélkül játszik jazz, rock, folk formációkban, nagyzenekari darabokban, illetve – zeneszerzőként és muzsikusként – rész vesz táncdarabok, színházi projektek létrehozásában, például Luc Perceval, David Hernandez és Wim Vandekeybus társulataival. A avantgard jazz olyan nagyságaival zenél együtt, mint Verian Veston, Evan Parker, Peter Brötzmann, Ken Vandermark, Els Vandeweyer, vagy Andre Goudbeek, állandó együttműködő partnere a Tóth Viktor Tercettnek. Jelenleg a genti School Of Arts vendégprofesszora. Hodek Dávid háromévesen kezdett érdeklődni a dobok iránt, ötévesen már Jávori Vilmos tanítványa volt. 2009-ben jelent meg első lemeze The First címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis Talent of the Year díjat. Csodagyerekként indult, mára - 16 éves korára – pedig mindenki számára nyilvánvalóvá vált, Dávid a jövő jazz nemzedék meghatározó figurájává válhat. Számos formációban játszik, többek között az amerikai világsztár-zongorista Benito Gonzales triójában is.

Szandai Mátyás jelenleg Párizsban élő és tevékenykedő művész, 16 éves kora óta játszik különböző jazz-zenekarokkal, az elmúlt másfél évtizedben a magyarországi jazzélet szinte összes neves képviselőjével dolgozott, mára a műfaj egyik legkeresettebb nagybőgőse. A meghatározó hazai jazz-zenészek mellett olyan neves külföldi művészekkel volt alkalma játszani, mint Archie Shepp, David Murray, Herbie Mann, Hamid Drake, William Parker, Chris Potter, Zbigniew Namislowski. A jazz szinte valamennyi irányzatában otthonosan mozog, a Dresch Quartet mellett többször játszott erősen népzenei hagyományokból táplálkozó formációkkal, de számtalan kortárs hangvételű produkcióban is közreműködött. A legfontosabb magyarországi jazzmagazin, a Gramofon éves szavazásán kétszer is az ő közreműködésével készült album kapta meg az év jazzlemeze díjat: Dresch Mihály Quartet: Egyenes zene (2004), Tóth Viktor: Climbing with Mountains (Hamid Drake-kel, 2007). Támogatók: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat, Nemzeti Kulturális Alap  

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!