Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
1705 (KALTENECKER ZSOLT - PIRI BÉLA - DÉS ANDRÁS) - BMC LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Közreműködik: Kaltenecker Zsolt - zongora Piri Béla - nagybőgő Dés András - ütőhangszerek

A 1705, hazánk kétségkívül egyik legizgalmasabb zongoratriója 2010 végén alakult. Addigra már mindhárom tag hosszú utat járt be külön-külön és együtt is, hogy megtalálja saját hangját. Zsolt a kilencvenes években Bélával, a kétezres években pedig Andrással játszott együtt huzamosabb ideig, kettejük együttműködésének lenyomata négy lemezen is hallható. A bőgős időközben 15 évet Ausztráliában tölöttt, a trió az ő visszatérését követően alakult meg. Akkortájt Kaltenecker egy nyilatkozatában zenéjük inspirációs forrásaként Avishai Cohen és Brad Mehldau zenekarai mellett a legendás Esbjörn Svensson Triót említette: „Amikor Esbjörnt először hallottam, eléggé kivoltam, mert nagyon hasonlít a zongorázáshoz való közelítésünk, pedig egyikünk sem másolta a másikat. Egy kicsit el is vette a kedvem az ilyen stílusú zenék írásától és előadásától. Most, hogy az ő életműve tragikus módon immáron lezártnak tekinthető, arra gondoltam, nem érdekel, bevállalom, hogy a triózeném emlékeztet rá. Sőt, mivel nagyon nagyra tartom, amit megalkotott, igyekszem ezt a vonalat továbbvinni, új színekkel gazdagítani.”  Azok, akik a az Opusban számos alkalommal lehettek tanúi a trió fergeteges előadásainak, bízvást állíthatják, hogy mára ez a szándék teljes mértékben megvalósult: az egykoron a világ egyik legjobbjának ítélt zongoratrió, illetve annak szellemisége folyamatos energiaforrásként van jelen a trió muzsikájában. Érzékeny, melodikus kompozícióik, virtuóz hangszeres tudásuk megfelelő zenei alázattal párosul. Az együttes tagjai számára a nyitottság, a korlátok lebontása, a vélt vagy valós határok átlépése az egyik legfőbb motiváció. Zenéjükben homogén egységgé olvadva fedezhetjük fel a könnyűzene dallamvilágát és dinamizmusát, az elektronikus zene frissességét, a klasszikus zene harmóniára törekvését, a világzene sokszínűségét és persze a jazz zene szabadságát és érzékeny együtt-játékát. A trió jellegzetes hangzásához nagyban hozzájárul a ritmikailag igen összetett zongorajáték mellett a különleges ütőhangszeres összeállítás és a gyakori vonóhasználat a nagybőgőn.  A zenekar új lemeze a BMC Records gondozásában a koncert napján jelenik meg. Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?