Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TALIB KWELI
PRLMNT

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1089 értékelés alapján
  Leírás
Talib Kweli, brooklyni legendás MC. Igazi MC, nem csak RAPper. Végre valahára sikerül Magyarországon is élőben látni, hogy csinálja a színpadon.

Művészetének legfontosabb része az önkifejezésnek azon módja, ami témáiban általában afro-centrikus irányultságával, az erős lírikai technikát keveri a szociális és politikailag fontosnak tartott véleménynyilvánítással, mely néha ütközik az általános main-stream médiában bemutatott világképpel. Komoly szövegek, komoly zenékre.

New York-ban nőtt fel, egyik fele a mostani nevén Yassin Bey, ismertebb nevén Mos Def-fel együtt alkotott és az "underground" Hip-Hop egyik igaz gyöngyszemének tartott formációjának, a Black Star-nak. Egyetlen teljes albumuk, a '98-as, Mos Def & Talib Kweli are Black Star, ami minőségében a műfaj és az egész kultúra egyik legfontosabbnak tartott nagylemeze. Mindkét zseniálisnak minősített előadó, a legendás lemezkiadónál, az azóta már sajnos nem működő Rawkus Records-nál indult, ami mondhatni nemhogy utat tört, de évekre meghatározta az underground Hip-Hop világ irányát és hangzását azzal, ahogy egybegyűjtötte a legnagyobb tehetségeket és egyéni albumok mellett, kiadta az időszak legjobb válogatásait, pl: a legendás Lyricist Lounge albumokat, vagy akár a Soundbombing Mixtape-eket, amiken Kweli-nak már a kezdetekben jelentős szerep jutott.

A következő nagy elismerését az egyik legkomolyabb producerrel, DJ Hi-Tek-kel együtt készített albumuk, a Reflection Eternal: Train Of Thought-ért kapta, mely project-ben természetesen Talib mint az MC, Hi-tek pedig az összes zenét alá adó producer vett részt.

Első, igazán solo albumként kategorizálható korongja, a Quality 2002-ben jelent meg. Több alapzenét a ma már igencsak celeb-ként ismert, de továbbra is az egyik legnagyobb sikerekkel rendelkező producer, nevezetesen Kanye West adta Kweli szövegei alá. De vannak rajta alapok, J Dillától, DJ Quicktől és a Megaheartztől is. Nagy sikert arató maxijának, a Get By-nak a remixére Mos Def mellett még JAY Z-nek, Kanye-nak és Busta Rhymes-nak is rá kellett mondania a magáét. Szóval már akkor felfigyeltek rá a "nagyok".

További 7+2 másik albumot is kiadott azóta. Megállás nélkül dolgozik, minden munkája egytől egyig ugyanolyan top és mivel a műfajon belül világszerte ismert művész, ezért követői árgus szemekkel figyelik minden mozdulatát, hiszen olyan előadók szűk körébe tartozik, akik 100%-ban minőséget nyújtanak.

Végre valahára sikerül Magyarországon is élőben látni, hogy csinálja a színpadon. Elég jó programra számíthatunk, hiszen az idén 10 éves Crazy Stylez Hip-Hop koncerteket szervező csapat itt fogja hivatalosan is megünnepelni szülinapját, lesznek még meglepetések is.. Eddig egyszer volt hasonló 2010-ben, amikor 5. szülinapra Busta Rhymes és Wayne Wondert hoztak a partyra. Nem volt semmi, ez se lesz az. A helyet a PRLMNT bíztosítja, talán egyre több hasonló élményben lesz ott részünk. Reméljük a legjobbakat. Az biztos, hogy Talib itt lesz és mi segíteni fogunk neki lebontani a házat.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?