Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOTRÁNY AZ OPERÁBAN
Bonyhádi Vörösmarty ÁMK

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 30 értékelés alapján
  Leírás
Botrány az operában, komédia két részben A Budapesti Fogi-Bulvárszínház előadása Írta: Ken Ludwig

A várva várt tenor nem érkezik meg, hiába várják, így azonban nem tudják, lesz-e előadás este az operában. A színházigazgató érdekes ötlettel áll elő, ugyanis mindenképpen főszereplőt kell keresnie. Ken Ludwig darabja igazi komédia, amely a Szentjakabi nyári Esték közönségét is várta csütörtökön este a Budapesti Fogi-Bulvár Színház előadásában. A tenor azonban csak nem érkezik meg. Így az egész előadás veszélybe kerül. Az operaház igazgatója dühöng, hiszen hatalmas bevételre számít a világhírű művész fellépésének köszönhetően, azonban botrány közeleg az operában. A színházi titkár viszont meghökkentő ötlettel áll elő, főszereplő lenne - meséli a karaktert alakító Beleznay Endre. Beleznay Endre, színész:
- Ebben a darabban az a lényeg, hogy van egy hőstenor, én a színházi titkár vagyok. S a hős tenorról úgy tudjuk, hogy meghalt és ezért én beugrok helyette Othellot énekelni. Egyrészt én ezeket a szerepeket szeretem a legjobban, ez egy nagyon jól megírt darab, Ken Ludwig írta és ez tényleg egy nagyon erős drámai, dramaturgiával, jól megírt darab. A szövegek is nagyon jók. Hamvai Kornél fordítását használjuk. Nagyon jó. És ebben az a jó, hogy végig van egy feszültség, van egy tétje az egésznek, hogy most sikerülni fog, nem fog sikerülni, van egy nagyon szép szerelmi szálunk. A Budapesti Fogi-Bulvár Színház már visszatérő fellépője a Szentjakabi Nyári Színházi Estéknek. S mi mással, mint sajátosságukkal: komédiával léptek ezúttal is a közönség elé. Azonban ez nem csupa móka és kacagás, emberi érzések is ott vannak a karakterekben - véli az operaház igazgatóját játszó Straub Dezső. Straub Dezső, színész:
- Egy darab, aminek humora van, de lelke is van, sokkal jobban megmarad. A vicceket elfelejti az ember idővel, de egy szép alakítást, egy érzelmes, mély dolgot, azt nem. Egy jó komédia akkor siker, ha adott a bonyodalom és a titkos szerelmi szál, amely ebből az előadásból sem hiányozhat. A Botrány az operában bejárta a világot, Ken Ludwig darabját eddig 16 nyelvre fordították le, és 25 országban mutatták be.
  Szereposztás
Saunders, az operaház igazgatója 
Straub Dezső 
Max, Saunders titkára 
Beleznay Endre 
Tito Merelli, a világhírű tenorista 
Csengeri Attila 
Maria, Tito felesége 
Nyertes Zsuzsa 
Diana, szoprán  
Fogarassy Bernadett 
Julia, az Operabarátok Körének elnöke 
Sáfár Anikó 
Maggie, Saunders lánya  
Köllő Babett 
Szállodai londiner  
Straub Péter 
  Stáblista
Rendező 
Mikó István 
Rendező asszisztens 
Németh Gabriella 
Fordította 
Hamvai Kornél 
Jelmez 
Bereg Glória 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?