Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

GÖRGEY GÁBOR: GÖRGEY
Klebelsberg Kultúrkúria - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Görgey Gábor: Görgey Az egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátéka. a Klebelsberg Kuno Hét programja

GÖRGEY ARTÚRRÓL "Régi adósságomat törlesztem ezzel a drámámmal. Betöltve a nyolcvanat, írói aktivitásom birtokában, húszegynéhány színdarabbal a hátam mögött úgy éreztem, tartozom az általam is megfogalmazott történelmi igazságnak e dráma megírásával. A történettudomány objektív és politikai kurzusoktól független, tisztességes része már kellőképpen a helyére tette a szabadságharc árulójaként megbélyegzett, megrágalmazott fővezér szerepét. Aki nem vesztett csatát soha, de a túlerő reménytelenségének küszöbén Kossuth minden hatalmat átadva neki, rábízta a világosi szomorú vég lebonyolítását. Majd elsőként elmenekült az országból. És elsőként nevezte Görgey Artúrt, immár külföldről, árulónak. Sajnos a politika, és sok évtized kötelező iskolai doktrínája több generáción keresztül sulykolta az áruló Görgey Artúr torzképét, mely még ma is százezrek tudatában él. A történészek, és néhány irodalmi alkotás igazságtétele mellett nekem is kötelességem volt a színház közönségformáló erejével beleszólni e történelmi perbe. Egy rossz nemzeti mítoszt oszlató kemény történelmi szembenézés, melyre sajnos kevéssé vagyunk hajlamosak e hazában. De nem hiányzik a buffó - vonal sem. A téma komoly drámaiságát – mint általában minden darabomban – itt is átszövi az irónia." Görgey Gábor, író Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kerül bemutatásra. Az előadás időtartama 140 perc egy szünettel.
  Szereposztás
Görgey Artúr  
Kelemen Csaba 
Joskó, veterán huszár  
Balogh András 
Terka, házvezetőnő  
Nagy Adrienn 
Terka, házvezetőnő  
Bodor Németi Gyöngyi 
Anya 
Dimanopulu Afrodité 
Perczel Mór 
Tunyogi Péter 
Andrássy Norbert  
Nagy András 
Széchenyi István  
Várhelyi Dénes 
Kossuth Lajos  
Blaskó Balázs 
  Stáblista
Rendező 
Blaskó Balázs 
Rendező asszisztens 
Blaskó Zsófia 
Díszlet 
Bényei Miklós 
Jelmez 
Molnár Gabriella 
Súgó 
Szecskó Andrea 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Klebelsberg Kultúrkúriában elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?