Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: DRESCH QUARTET, VENDÉG: CHRIS POTTER (USA)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Dresch Quartet az Opus Jazz Club rendszeres fellépője, tagjai külön-külön is – számos más formáció tagjaként vagy vendégeként – gyakran játszanak itt.

Közreműködik: Dresch Mihály - szaxofon, fuhun
Lukács Miklós - cimbalom
Horváth Balázs - nagybőgő 
Baló István - dob Chris Potter - szaxofon  A Dresch Quartet az Opus Jazz Club rendszeres fellépője, tagjai külön-külön is – számos más formáció tagjaként vagy vendégeként – gyakran játszanak itt. Mindez persze teljesen érthető, hiszen a BMC és hazánk egyik legeredetibb szaxofonosa, illetve világszerte elismert zenekara közötti immár másfél évtizedes kapcsolatról hazai és külföldi koncertek, fesztiválfellépések tanúskodnak, nem beszélve a BMC Records gondozásában megjelent albumokról. A mostani koncerttel régi álmunk válik valóra. 2011 augusztusában a BJC-ben, 2012 áprilisában pedig a MÜPA Fesztivál Színházának pódiumán lépett színpadra a Dresch Quartet, vendégükként a világ egyik legjelentősebb tenorszaxofonosával, Chris Potterrel. Aki ott volt ezeken a koncerten, igazolhatja: mindkét alkalommal igazi varázslat történt. Dreschék karakteres, teljesen eredeti zenei világába abszolút koherensen illeszkedett be az amerikai muzsikus, elkerülve a zenekar-vendég pozíció lehetséges csapdáit. „… a szünet nélkül közel kétórányi zenefolyam egyetlen pillanata sem volt unalmas, egysíkú, végig ébren tartották a feszült figyelmet, minden másodpercben történt valami nagyszerű. Misivel kettesben a műfaj fúvós arzenáljának széles skáláját vonultatták fel: Misi a tenor- és szopránszaxofont, valamint a fuhunt használta, a sztárvendég pedig főhangszere a tenor mellett, a meglehetősen ritkán használt basszusklarinéton is játszott.  Az öt instrumentum minden variációban sorra került, az egyik számban szoprán és tenor párosítás szólalt meg, a másikban fuhun és basszusklarinét, majd fuhun és tenor, de a leghatásosabbnak, mondhatni a legjazzesebbnek a tenor tandem bizonyult: két világklasszis tenoros párbaja. … Potter szemlátomást el volt ragadtatva, mind Misi fuhun-, mind pedig Lukács Miki briliáns cimbalomszólóitól.” – írta a MÜPA-beli koncertről Márton Attila a jazzma weboldalán. A fenti szokatlanul hosszú idézet nem véletlen. Az Opus Jazz Clubnak otthont adó Budapest Music Center ez idő tájt még az építkezés lázasan izgalmas fázisában volt, de arra azért jutott idő, hogy a BMC egy-két munkatársa végighallgassa a koncerteket, s hogy ettől kezdve bizonyosak legyenek abban, hogy ennek a felállásnak a majdan megnyíló klubban is ott a helye. A 2013 tavaszi nyitás óta több mint két évbe telt, hogy sikerüljön összehozni egy olyan időpontot, amikor valamennyi muzsikus egy időben egy helyen lehet: az Opus színpadán. A koncert egyúttal a BMC ajándéka is az idén hatvanadik születésnapját ünneplő Dresch Mihály számára. "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!  Tel: (+36 1) 216 7894."  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?