Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROZSNYÓI PÉTER TRIÓ
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Rozsnyói Péter - zongora Orbán György - nagybőgő Csörsz Zoltán - dob

Rozsnyói Péter 2004-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén. 2006-ban és 2007-ben Montreux-ben képviselte hazánkat, 2007-ben Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjat kapott, s ugyanabban az évben Veszprémben Prima-díjat nyert. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ egyik tanára. Zenei munkássága a jazz mellett Bach műveinek szenvedélyes interpretálására épül.  „Rozsnyói Péter stílusa azonnal felismerhetõ. Jóformán egyedülálló abból a szempontból, hogy Jacques Loussier-val ellentétben õ nem Bachot jazzesítette, hanem a jazzt ‘bachosította’. És tette ezt jobban, ízlésesebben minden kortársánál, sõt az esetenként hasonló irányban tapogatózott Dave Brubecknél is. Ez roppant logikus építkezést jelent, amit ugyanakkor áthat a jazz spontaneitása és sodrása.” - így jellemezte játékát Pallai Péter. Érzelmes, de sohasem érzelgős zongorázását hasonlítják Lennie Tristanóéhoz, illetve Bill Evans-éhoz, saját szerzeményeire a fülbemászó melodikusság és a kifinomultság jellemző, amely szinte kamarazenei előadásmóddal párosul. Trióját több mint egy évtizede alakította. Autumn Witch címmel 2010-ben jelent meg első saját szerzeményekből álló CD-je, bőgőn Orbán Györggyel, a doboknál pedig Mohay Andrással. A nagyszerű ütős közelmúltban bekövetkezett tragikus halála óta a zongoristát elsősorban szólóban, illetve különböző formációk tagjaként hallhattuk, az Opusban idén előbb Stéphane Mercier belga szaxofonos oldalán, majd július elején a Winand Update tagjaként; a trió jó ideig alkalmi dobosokkal működött tovább.  „Mohay Andris óta most először működik nagyon a trió” - nyilatkozta Rozsnyói Péter az Opusban bemutatkozó új felállás kapcsán. Orbán György bőgős mellé a Svédországban élő, a Flower Kings neves progresszív rock együttes egykori dobosaként feltűnt, jelenleg a Jan Lundgren Trióval és saját svéd triójával játszó Csörsz Zoltán társult, lemezüket a koncertet megelőzően veszik fel a BMC stúdiójában. "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!  Tel: (+36 1) 216 7894."  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?