Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
„HIDAK” – EURÓPAI ZSIDÓ KULTÚRA NAPJA 2015, KOLOZSVÁR BUDAPESTEN
Zsidó Kulturális Fesztivál - Rumbach utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Fesztiválvendégek „Hidak” – Európai Zsidó Kultúra Napja Kolozsvár Budapesten – erdélyi és máramarosi magyar és zsidó népköltés

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a kezdetektől szervezője az Európai Zsidó Kultúra Napja eseményeinek. A jeles napot Európa 31 városában ünneplik a zsidó kulturális örökségből ízelítőt nyújtó programokkal, amelyek minden évben egy adott téma köré épülnek. Idén irodalmi és zenés programmal ünnepeljük az Európai Zsidó Kultúra napját a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozottal és a 2015-ben először megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivállal közösen, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga patinás falai között. Programunkkal képzeletbeli „Hidat” szeretnénk építeni kultúrák, vallások, régmúlt korok és a jelen között – Sétáljunk át rajta közösen!

Program
Nincs egészen tegnap – erdélyi és máramarosi zsidó népköltés
Az előadás rendkívül érdekes, színes, játékos, szerelmes, néha szívszorongatóan fájdalmas esten keresztül mutatja be az erdélyi és a máramarosi jiddis kultúrát. A hegedűn, zongorán megszólaló népdalok néha átcsapnak a jazz, a blues – vagy épp a táncdalok világába is. A dalok szövegeit Kányádi Sándor írta, Almási István zene-folklorista készített hozzá jegyzetet.

Előadják: Nagy Noémi Kriszta – népdalénekes, Laczkó Vass Róbert – színművész,
Szép András – zongoraművész, Szép Bálint – hegedűművész.

A kolozsvári Tokos zenekar koncertje
A Tokos Zenekart 2011-ben alapította öt lelkes zeneakadémista Kolozsváron. Sokat járták a város körüli falvakat, innen lesték el csínját-bínját a népzenélésnek. A zenekar elsődleges célja, hogy minél több emberrel ismertessék meg a tagok szülőhelyének népzenéjét.
Mivel Kolozsvár az otthonuk, a környék zenéje, tánca, kultúrája áll legközelebb a szívükhöz.
A zenekar tagjai: Tokos Csongor Attila – hegedű; Vajas Albert – hegedű, Szép Gyula Bálint – brácsa, hegedű, Gergely Elek – harmonika, nagybőgő, Tóth Adorján Márton – nagybőgő, brácsa.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?