Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

JANCSÓ MIKLÓS: KÖVEK ÜZENETE, BUDAPEST ÉS FÁY BÉLA: LEHET ÍGY IS - FILMVETÍTÉS
Zsidó Kulturális Fesztivál - Goldmark terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A filmek után beszélgetés Fáy Bélával és Jancsó Nyikával

„Vannak többé-kevésbé felvilágosult városok, ahol az embert nem utálják azért, mert az, ami, és mert nem olyan, mint a többiek.  Azok közül a városok közül, ahol eddig megfordultam, New Yorkban volt a legtermészetesebb, hogy a többiek másfélék, különfélék, ott büntetik a legkevésbé a különbözőt. Ha az embernek nincsen kedve elmenekülni az otthonából, akkor tegyen valamit azért, hogy saját városa inkább kíváncsi legyen a másra, mint gyanakvó.”
(Részlet Konrád György a Zsidókról című könyvéből) A budapesti zsidónegyed ma is élő színtere a hagyományos zsidó vallásnak, kultúrának, oktatásnak, zenének és gasztronómiának. A „Lehet így is” című ismeretterjesztő-dokumentumfilm célja, hogy megismertesse az emberekkel – a jelenkori mindennapi élethelyzeteken keresztül – a hagyományos zsidó vallást és kultúrát hangsúlyozva a rasszizmus nélküli, békés egymás mellett élést. A kölcsönös tisztelet kultúrájára szeretné a figyelmet felhívni. A tiszteletet, a toleranciát minden Ember megérdemli, függetlenül vallási, faji hovatartozásától. A film főleg a fiatalok számára kívánja megmutatni, hogy mennyire fontos egymás elfogadása, hogy a különböző vallású, különböző származású emberek képesek szeretetben és békében együtt élni. A zsidó negyed színes világa, a romkocsmák, a fesztiválok, a közös programok mind bizonyítékai hogy akár a vallási akár a kulturális különbségek nem befolyásolhatják az emberek egymás iránti elfogadást.
Jancsó Miklós és Böjte József húsz évvel ezelőtt forgatta a Kövek üzenete című filmsorozatot a Kárpát-medencei zsidóság maradékáról, emlékhelyeiről, emlékeiről. Máramaros, Hegyalja, Kárpátalja, Moldva és Budapest voltak a helyszínei a rendszerváltás utáni első dokumentumfilmes kezdeményezésnek, amely számot vetett a zsidóság sorsával. Ezen az estén a Budapest c. opusát mutatjuk be, kontrasztként is, a mai állapotokról készült „Lehet így is” előtt, filmtörténeti érdekességként, és talán tanulságaik miatt is.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?