Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÉP VAGY GYÖNYÖRŰ VAGY MAGYARORSZÁG - MAGYAR ZSIDÓ SZERZŐK MŰVEI
Zsidó Kulturális Fesztivál - Goldmark terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Tudjátok-e mikor énekeltek, vagy hallgattok egy fülbemászó, vagy egy szívbemarkoló dalt, hogy azt ki írta, mikor és miért, és aztán mi lett a dalok sorsa? És a szerzők sorsa?

Magyar zsidó szerzők művei – szerkesztő: Gyarmati István. Sztárvendég: Csákányi Eszter, Kossuth-dijas, Bánfalvi Eszter, Fesztbaum Béla, Jászai-díjas kitűnő színművészek adnak új minőséget a daloknak, szövegeknek.
Az est címe nem véletlen, hiszen kevesen tudják, hogy ez az emblematikus magyar dal, melyet sokszor szélsőséges nacionalisták is felhasználtak, zsidó származású alkotók műve. A zeneszerző Vincze Zsigmond, a szövegíró Kubinyi Ernő.
A „legmagyarabb” operettszerző Kálmán Imre volt, elég ,ha csak a Csárdáskirálynőre gondolunk. Seress Rezső írta a Gyere Bodri kutyám című nótát. Kellér Dezső is alkotott a nótaműfajban, például a Nem tudom az életemet hol rontottam én el, valamint a Valahol az ember mindig elhibázza címűt. Ugyancsak érdekesség, hogy a Szól a kakas már, amelyet népdalként ismerünk, a nagykállói rabbi tulajdona. Az est szeretne felhőtlenül szórakoztatni, de időnként elgondolkodtatni is. Azt mutatjuk meg, hogy a zsidó származású alkotók maximálisan magyarok, feltéve, ha hagyják őket, hogy büszkén vallhassák magukat magyarnak.
A teljesség igénye nélkül az esten hallható szerzők közül néhány: Zerkovitz Béla, Koz ma József, G.Dénes György, Szenes Iván, Lajtai Lajos, Szép Ernő, Gábor Andor, Heltai Jenő.
Az est három közreműkodője, akik már sokféle műfajban bizonyították tehetségüket, érdekes és szép estét varázsolnak elénk.
Zenei vezető és zongorán közreműködik: Gyarmati István.
  Szereposztás
Színész 
Csákányi Eszter 
Színész 
Bánfalvi Eszter 
Színész 
Fesztbaum Béla 
  Stáblista
Zeneszerző 
Gyarmati István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?