Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

FILMZENE A NAGYVILÁGBÓL - A BUDAFOKI DOHNÁNYI SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE
Zsidó Kulturális Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A Budafoki Dohnányi Zenekar egyedülálló kezdeményezése 2009-ben indult útjára és mára valóságos sikersorozatot tudhat maga mögött. A műsor elhangzott már többek között a Budapest Sport Arénában, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Grazi Stadthalléban és szinte valamennyi jelentős budapesti hangversenyhelyszínen.

A filmzenékből összeállított koncertek műsorán a leghíresebb filmzene-szerzők művei csendülnek fel, mint John Willams, James Horner, Klaus Badelt, Rózsa Miklós és mások.
Emellett azonban minden alkalommal szerepel a műsoron több olyan klasszikus zenei alkotás, amely egy-egy híres film révén vált igazán ismertté a komolyzenében egyébként járatlan közönség számára is (például: Mascagni: Parasztbecsület Intermezzo – Keresztapa, Csajkovszkij: 1812 – V, mint vendetta). A hangversenyek különlegessége, hogy a zeneszámok mellett az adott filmekből készült kisfilmek, élő klipek élményszerűen mutatják meg a film és a zene kapcsolatát.
A program gerincét az utóbbi évtizedek legnagyobb kasszasikerei alkotják (Jurassic Park, Indiana Jones, Harry Potter, ET, Karib tenger kalózai, Titanic), de helyt kapnak régebbi klasszikusok is (például: Ben Hur). A műsorból soha nem maradhat el a humor. Valóságos karmesteri bravúrnak számít például a híres Chaplin-film, a Diktátor, Brahms V. magyar táncának dallamaival való élő zenei kísérete, amelyben a zenekar utánozhatatlan virtuozitással szinkronizálja a vásznon zajló eseményeket.
Az előadást a magyar közönség számára Hollerung Gábor karmester szellemes, tartalmas összekötő szövegei teszik még emlékezetesebbé, valóban közel hozva a zeneműveket a hallgatósághoz.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?