Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SNÉTBERGER FERENC ÉS A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR KONCERTJE ROLLA JÁNOS VEZETÉSÉVEL
Zsidó Kulturális Fesztivál - Dohány utcai zsinagóga

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Snétberger Ferenc hosszú utat tett meg Salgótarjántól a nemzetközi hírnévig. Meredeken ívelő karrierje több mint három évtizede tart. Saját hangot keresett. Egy összetéveszthetetlen, bensőséges hangot, amelyben a klasszikus zenei előképzettség, a roma hagyomány, a flamenco és a jazz egyszerre van jelen. És ez emelte ki őt a zsúfolt világmezőnyből.

Snétberger Ferenc Quartet: Snétberger Ferenc gitár, Oláh Tzumó Árpád billentyű, zongora, Barcza Horváth József basszusgitár, bőgő, Toni Snétberger dobok és a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai.
Snétberger 1995-ben, a holokauszt 50. évfordulójára komponálta „In memory of my people” (Népem emlékére) című, gitárra és nagyzenekarra írt művét, melyet népének ajánlott. A darab, melyet a hagyományos roma dallamok ihlettek, erőteljes véleménynyilvánítás az emberi szenvedés ellen. Ezen az estén a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekarral mutaja be.
A Kossuth-díjas Snétberger Ferenc, a műsor második felében, rendkívüli muzsikusokból álló Quartetjével áll a színpadra. A Berklee hajdani ösztöndíjasát, Oláh Tzumo Árpádot aligha kell bemutatni a hazai közönségnek, ahogy a Fesztiválzenekar, egykori bőgősét, a számos jazzversenyen díjazott Barcza Horváth Józsefet sem. Toni Snétberger nem csak jazzdobosként, hanem színészként is ismert Németországban. 2011-ben megalapította a Snétberger Zenei Tehetség Központot, amely hátrányos helyzetű gyerekek zenei képzésével foglalkozik. Az esten bemutatja az iskola tehetséges hallgatóit is. Program
Snétberger: „Népem emlékére” – Liszt Ferenc Kamarazenekar és Snétberger Ferenc
Jazz & more – Snétberger Ferenc
Quartet és a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult. Közel fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában, nagy fesztiváljain, de eljutottak az Egyesült Államokba, Japánba, Dél-Amerikába, Indiába és Kínába is. Koncertjeiken és lemezeiken olyan kiváló szólistákkal muzsikáltak együtt, mint Szvjatoszlav Richter, Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal, Igor Ojsztrah, Henryk Szeryng, Isaac Stern, Msztyiszlav Rosztropovics, Vagyim Rjepin, Kocsis Zoltán, Maurice André, Martha Argerich, Pierre Fournier, Heinz Holliger, Schiff András, Pauk György, Frankl Péter, Hansjörg Schellenberger, Vagyim Rjepin, Starker János, Midori vagy a Laredo Trio.
A zenekar eddig több mint 200 hanglemezfelvételt készített a Hungaroton, az Erato, a Teldec, az EMI, a Quintana és a CBS-Sony Classic kiadókkal. Párizsban három alkalommal nyerték el a francia Académie du Disque nagydíját és Magyarországon több felvételük kiérdemelte az Év Hanglemeze címet.
Rolla János a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapító tagja, koncertmestere, 1979 óta művészeti vezetője. Érdemes művész, többek között a Pásztory-díj a Kossuth-díj, Weiner Leó Emlékdíj kitüntetettje, valamint a francia kormány a művészetek kategóriájában a Becsületrend Lovagja címmel tüntette ki. Egész pályafutása során arra törekedett, hogy a magyar vonóshagyományok méltó folytatója legyen, és művészetével tovább öregbítse hírnevünket a világban. Ezen az estén saját műsoruk után Snétberger Ferenccel együtt adnak koncertet. Program
Mendelssohn: a-moll vonósnégyes, Op.13 (vonószenekari változat)
Prokofiev: Nyitány héber témákra
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?