Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MARK OCONNOR BARÁTI KRISTÓF MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Auer Hegedűfesztivál - Pannon Egyetem, Aula

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 335 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

Műsor: „Amerikai klasszikusok” Előadja:
Mark O’Connor és Maggie O’Connor Közreműködik:
Mendelssohn Kamarazenekar Mark O'Connor „Egyike a legtehetségesebb és legnagyobb fantáziájú mai zenészeknek – minden műfajban.”
The Los Angeles Times „Brilliánsan egyedi.”
The Seattle Times Több mint kétmillió eladott lemezzel a háta mögött a Grammy-díjas hegedűvirtuóz, zeneszerző, gitáros és mandolinjátékos végre Magyarországon is hallható lesz, itt Veszprémben! Feleségével, a szintén kitűnő hegedűs Maggie O'Connorral együtt mutatják be számunkra Mark leghíresebb kompozícióit, idevarázsolva az amerikai népi hegedülésből és a Grapelli-féle jazzhegedülésből táplálkozó sajátságos és izgalmas zenei világot. A Grammy-díjas Marc O'Connor – fantasztikus hegedülésével és kreativitásával –  jelentősen hozzájárult az amerikai zenei stílusok fejlődéséhez, miközben rendkívüli módon becsben tartotta azok erős gyökereit. A bluegrass-tól, a texasi stíluson, a hot swingen és a jazz-en át a szimfóniákig, versenyművekig O'Connor életműve „az egyik leggazdagabb utazás az amerikai zene közelmúltjában.” 1961-ben Seattle-ben született, az amerikai népi hegedülést Benny Thomasson texasi hegedűstől tanulta, és tizenhárom évesen máris megnyerte az összes korosztály nagydíját a Nashville-i versenyen. Még szintén tizenéves, amikor a legendás Stéphane Grapelli felefedezi, támogatja, együtt játszik vele saját turnéin. O'Connor nemcsak hegedül, de mandolinon és gitáron is játszik, nem is akárhogy, hiszen tizenkilenc éves korában sorra nyeri az amerikai és nemzetközi versenyeket mindhárom hangszeren. Olyan művészekkel koncertezik rendszeresen, mint Paul Simon, The Judds, David Grisman, Bela Fleck, Jerry Douglas, Edgar Meyer, Yo Yo Ma, Nadja Salerno-Sonnenberg, Ida Kavafian, Joel Smirnoff. Számos kompozícióval gazdagította az amerikai klasszikus zenét is, szinte minden műfajban alkot. Szólóhegedű-művei, zongorás triói, kvartettjei, hegedűversenyei, de szimfóniái is sorra elhangzanak amerikai pódiumokon, de a nemzetközi koncertéletben is. A Londoni Filharmonikusok, a Chicagó-i Szimfonikusok rendszeresen előadják műveit. A Fiddle Concerto című hegedűversenye több mint kétszáz alkalommal került műsorra, így ez a mű lett a legtöbbet előadott hegedűverseny az elmúlt negyven évben komponált hegedűversenyek közül. 2000-ben mutatta be a nashville-i születésű O'Connor a 4. hegedűversenyét, melyről a New York Times így írt: „...ha Dvorák annak idején amerikai pihenőjét Nashville-ben töltötte volna az Iowa állambeli Spillville helyett, az Újvilág-szimfónia így hangzott volna”. Mark rendszeresen tart mesterkurzusokat többek között a Juilliard Schoolban, a Harvard Egyetemen, a Berkeley College-ban, a Clevelandi Egyetemen. Egy új hegedű metodikát is kifejlesztett, mely az improvizációt, és az amerikai népi hegedülés elemeit hívja segítségül a zene teljességének megismertetéséhez.  
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?