Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AUER SZIMFONIKUSOK BANDA ÁDÁM CSABA PÉTER
Auer Hegedűfesztivál - Pannon Egyetem, Aula

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 176 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

A veszprémi Auer Ifjúsági Szimfonikusok fejlődését évről-évre figyelemmel kíséri lelkes közönsége, az a közönség, amely töretlenül hisz a fiatalok teremtő erejében. Öröm látni, hallani azt a tudást, amit tanáraiktól, és a fiatalabb generációk az idősebbektől lesnek, sajátítanak el. Az együttes koncertjeit izzó hangulat, vidám és önfeledt zenélés jellemzi, köszönhetően a nyári, intenzív felkészülési időszakoknak.

Műsor: MENDELSSOHN: Hebridák nyitány
SARASATE: Cigánydalok
DVOŘAK: f-moll románc
HUBAY: Carmen-fantázia
BRAHMS: Magyar táncok Közreműködik:
BANDA ÁDÁM hegedűművész Vezényel:
CSABA PÉTER AUER Szimfonikusok Mendelssohn Kamarazenekar Alapítvány és a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola közös elhatározásából, a Veszprémi Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan kezdte meg működését 2007-ben az Auer Szimfonikusok nevet viselő zenekar. Az együttes fesztiválzenekarként működik, tagjai pedig a fesztivál idejére Veszprémbe érkező fiatal muzsikusok, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola jelenlegi és volt hallgatói. A sikeres zenészképzés alapfeltétele, hogy a szakmai munka ne érjen véget a szorgalmi időszakok végén, hanem folyamatosan kapjanak feladatokat, fellépési lehetőséget a felnövekvő muzsikusnemzedék tehetséges tagjai. Az „Auer Nyári Akadémia”, melyet Veszprémben évek óta megrendezett a Mendelssohn Kamarazenekar Alapítvány ezt a szép és felelősségteljes feladatot vállalta magára. Ehhez járul hozzá a Veszprémi Ünnepi Játékok azzal, hogy a fesztivál úgynevezett „ráadás-napján” felkérte az együttest egy-egy hangversenyre. Új színnel gyarapodott így az azóta VeszprémFest névre hallgató fesztivál palettája, de értékteremtő missziót is vállal magára e tehetséges fiatalok színpadra léptetésével. A zenekar munkáját a Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője, Kováts Péter hegedűművész irányítja, a felkészítésben pedig a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola művésztanárai vesznek részt. A veszprémi születésű Auer Lipót emlékét, szakmai örökségét szeretnénk ápolni azzal, hogy e tehetséges fiatalokból álló szimfonikus zenekart róla neveztük el.
  Stáblista
Vezényel 
Csaba Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?