Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR
Auer Hegedűfesztivál - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 176 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

 „...komoly szellemi és érzelmi intenzitás...”
„...tudatos művészi elképzelés...” Fidelio.hu Büszkék lehetünk kamarazenekarainkra. Már a Tátrai Vilmos vezette Magyar Kamarazenekar megjelenésétől számítva élő  tradícióról és egyre több kamarazenekar születéséről, sikeréről beszélhetünk. A Sándor Frigyes alapította Liszt Ferenc Kamarazenekar évtizedek óta igazodási pont ebben a műfajban, de azóta is jó néhány újabb kamarazenekar – Budapesti Vonósok, Mendelssohn Kamarazenekar, Magyar Virtuózok –  jelent meg a palettán. És most íme, egy újabb, saját útját kereső fiatal, friss, lendületes formáció. Fogadjuk őket szeretettel!

Műsor: HOLST: Szent Pál szvit
BACH – TORNYAI –  BACH:  Ach Gott und Herr
DVORÁK: Vonósszerenád Anima Musicae Kamarazenekar Ideájuk egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék. Repertoárjuk, mely felöleli a klasszikus zene jelentős korszakait, a barokk zenétől a XX. századi remekműveken át egészen a kortárs zenéig terjed. Rendszeresen tűznek műsorukra a zenekar számára komponált új magyar műveket. Az együttes 2010-es megalakulása óta számos sikeres koncertet és szakmai elismerést tudhat maga mögött: teltházas koncerteket adott az Óbudai Társaskörben, az Olasz Intézetben, a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Hilton Szállóban és a Pannonhalmi Apátságban. Visszatérő vendége Győr és Szeged városának, több hangversenyt adott Hamburgban és Bécsben. Rangos fesztiválokon szerepelt; 2011-ben részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Kecskeméti Kodály Fesztiválon és az Ars Sacra Fesztiválon. 2011-ben a bécsi Musikverein Aranytermében rendezett V. Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon az együttes vonószenekari kategóriában első díjat nyert, „Summa Cum Laude” minősítéssel. Az Anima Musicae Kamarazenekar 2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történetében. A zenekar művészeti vezetője G. Horváth László.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?