Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SASHA ROZHDESTVENSKY JEREMY MENUHIN
Auer Hegedűfesztivál - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

„Brilliáns fiatal orosz hegedűművész.”
The Financial Times „A kiváló művészek vonalába tartozik. Kapcsolata a zenével és a hegedűvel intenzív, rendkívül érzékeny és intelligens.”
Ivry Gitlis Műsor: MOZART: G-dúr hegedű–zongoraszonáta K 379
ENESCU: III. hegedű–zongoraszonáta
BEETHOVEN: Á-dúr „Kreutzer” hegedű–zongoraszonáta Közreműködik:
JEREMY MENUHIN zongoraművész Sasha Rozhdestvensky Sasha Rozhdestvensky-t Oroszország egyik legjobb fiatal hegedűsének tartják. Yehudi Menuhin szerint „egyike generációja legtehetségesebb és legkifinomultabb hegedűseinek”. Olyan vezető zenekarokkal is fellépett világszerte, mint a Bajor Állami Zenekar, a Bambergi, Detroit-i és a Bostoni Szimfonikusok, az Európai Kamarazenekar, a Sydney Szimfonikus Zenekar. fellépett már többek között Vladimir Ashkenazy, Yuri Bashmet, Jean Claude Casadesus, Valery Gergiev, Gennady Rozhdestvensky, Yuri Simonov, Vladimir Spivakov, Christopher Warren-Green vezényletével.
Sasha Rozhdestvensky számos művet vett fel a THESIS és a CHANDOS lemezkiadóknál, mint például Alfred Schnittke Sasha-nak és édesanyjának – Viktoria Postnikova zongoraművésznek – dedikált VI. Concerto Grosso c. művét a Stockholmi Királyi Filharmonikusokkal. Nemrég vette fel Sosztakovics  I. hegedűversenyét és Glazunov a-moll hegedűversenyét – édesapja – Gennady Rozhdestvensky vezényletével. Rendszeres vendége a következő fesztiváloknak: londoni BBC Proms, Tanglewood, Schleswig-Holstein, Gstaad, Istanbul, Colmar, Ravinia, Florida, Taormina, Sienna, Lockenhaus, Montreux. A világ jelentős koncerttermeiben is fellépett, mint például a Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Barbican and Festival Hall London, Concertgebouw Amsterdam, Berlin Filharmónia, Suntory Hall Tokyo, Salle Pleyel, Salle Gaveau és Theatre du Chatelet, Mann Auditorium Tel-Aviv, La Scala Milan. Kamarazene partnerei között szerepel többek közt Steven Isserlis, Michel Portal, Viktoria Postnikova, Michael Rudy. Rozhdestvensky kortárs zenéhez való kötődése megnyilvánul több kiváló kortárs zeneszerzővel való kapcsolatában, mint például Alfred Schnittke, Sofia Gubaidulina és Giya Kancheli. Gyakran játszik tradicionális latin-amerikai zenét az Ambar és a Paris Gotan Trio együtteseivel, akikkel nemrégiben jelentettek meg egy lemezt „Champan Rosado” címmel. Sasha a moszkvai Központi Zeneiskolában és a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban tanult, majd a Párizsi  Conservatoire-ban és a londoni King's Collegbe-ban Felix Andrievsky-nél, Zinaida Gilels-nél és Gerard Poulet-nál folytatta tanulmányait. Több különböző hegedűn is játszik, többek között egy Guarneri del Gesu-n és egy, a Stradivari Society-től kölcsönzött Stradivarin. A közelmúltban a Stradivari Society nagykövete lett.  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?