Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROBY LAKATOS MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Auer Hegedűfesztivál - Pannon Egyetem, Aula

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 227 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

„Egy igazi világsztár, aki a cigány zenétől a jazz, swing, és klasszikus műfajokon keresztül mindenben kipróbálta már tehetségét… Egy igazi unikum ami egyedi stílust és karaktert jelent. Rendkívüli, hogy egy vendéglátóban általunk megszokott, és a mi kultúránkban triviálisnak számító műfajt ilyen szintekre emeli, és annyira, hogy a Carnegie Hall-ban, a Sydney-i Operában és számtalan egyéb világszínpadon előadva is megtalálja a helyét. Ezekre a helyszínekre, és azok közönsége elé úgy csempészi be a Magyar – cigány zenei kultúrát, hogy közben az maivá és modernné válik, azzal együtt, hogy az eredeti változatai is mind a mai napig élők. ” (Zene.hu)

Roby Lakatos mindig tud valami újat, és ez már így van azóta, mióta megalapította saját zenekarát. Két hang után fel lehet ismerni, hogy ő játszik, hihetetetlen biztonsággal mozog a legszélesebb zenei palettán, s teszi mindezt őrületes technikával és biztos ízléssel.

Műsor: „A szenvedély” - a Sydney Operaházban bemutatott műsor Közreműködik:
Mendelssohn Kamarazenekar Roby Lakatos Roby Lakatos a „cigány hegedűsök királyától”, Bihari Jánostól származtatott legendás hegedűs-családba született. Gyermekként megismerkedett a zenével, és 9 évesen már prímásként játszott közönség előtt. Zenésszé válásának nemcsak a család volt a színtere, hanem a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumot is, ahol 1984-ben elnyerte a klasszikus hegedűsöknek járó első díjat. 1986 és 1996 között a brüsszeli Les Atéliers de la Grande Ile közönségét kápráztatta el együttesével. Ez a szórakozóhely jelentette zenei otthonát ebben az időben, itt hallotta őt Yehudi Menuhin és Stéphane Grappelli is. Menuhin pártfogásába vette az ifjú hegedűst, és szakmai útján barátként és mentorként egyaránt segítette. Roby Lakatos a világban számos jelentős koncerttermben és olyan művészekkel játszott együtt, mint Vadim Repin, Randy Brecker, Giora Feidman, Herbie Hancock, Qincy Jones, vagy Maxim Vengerov. Roby Lakatost nem csak a lenyűgöző virtuozitás, hanem a rendkívüli stílusbeli sokoldalúság is jellemzi. Különleges hangulatú zenéje a magyar cigányzene, a klasszikus és a jazzmuzsika stílusjegyeit hordozza. Könnyedén mozog minden stílusban, így Lakatos azon ritka zenészek egyike, akit nem lehet egyetlen kategóriába zárni. Az „ördög hegedűsének” nevezik, klasszikus virtuózként, jazz improvizatőrként, zeneszerzőként, illetve a 19. századból itt ragadt emberként is aposztrofálják, s ő tulajdonképpen mindez egyszerre. Olyan univerzális zenész, akivel ma ritkán találkozhatunk, előadói ereje az improvizációiból és a zeneszerzésből ered. Az utóbbi években számos új albumot készített, első lemezeit a Deutsche Grammophon adta ki, későbbi albumait az Avanti Classic jelentette meg. Roby Lakatos, a Magyar Köztársaság lovagkeresztjével kitüntetett hegedűművész.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?