Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VALERIY SOKOLOV
Auer Hegedűfesztivál - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 175 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

Sokolov a selyem és az acél megnyerő kombinációját kínálja, tisztában van Csajkovszkij lírikus édességével is, de képes gond nélkül nélkül felhevíteni a levegőt, ha arra van szükség” CD Review, BBC Radio 3 Fiatal művész, de máris a legnagyobb szerzőket válogatja koncertműsoraiba, nem elégszik meg lenyűgöző hangszeres virtuozitásának bemutatásával. A zene valódi jelentését keresi, sallangtalanul, nagy, átütő erővel játszik. Saját fesztivált is indított, ahol a hozzá hasonló kreatív művészeket egybegyűjtve mutatja be velük a kamarazene irodalmának gyöngyszemeit. Műsor: BEETHOVEN: Á-dúr hegedű–zongoraszonáta op. 30 No. 1
BEETHOVEN: c-moll hegedű–zongoraszonáta op. 30 No. 2
BARTÓK: I. hegedű–zongoraszonáta
RAVEL: Tzigane Valeriy Sokolov Valeriy Sokolov a legnehezebb hegedűművek elképesztően érett interpretációinak köszönhetően egyre több meghívást kap világszerte. Fellép többek között a Londoni Filharmonikus Zenekarral, a Francia Nemzeti Zenekarral, az  Orchestre de Paris-val, az Európai Kamarazenekarral, a Stockholmi Királyi Filharmonikus Zenekarral, és az NDR Zenekarral. Nagy sikerek kötődnek a Mariinsky Színházban, a Verbier és Colmar Fesztiválokon és saját fesztiválján az ukrajnai Kharkovban tartott szólóestjeihez is. Csajkovszkij- és Bartók-felvételei 2011 októberében jelentek meg az EMI/Virgin gondozásában, a zürichi Tonnhalle Zenekar és David Zinmann közreműködésével. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Vladimir  Ashkenazy, Yannick Nézet-Séguin, Vasily Petrenko és Yan Pascal Tortelier. 2008 februárjában ő játszotta Boris Tichenko hegedű–zongora kettősversenyének premierjét a Carnegie Hall-ban. Sokolov rendszeresen ad szólóesteket a párizsi Théâtre du Châtelet-ben, a londoni Wigmore Hall-ban, visszatérő vendége a “Grands Interprètes” sorozatnak a lyoni Auditoriumban, továbbá a Kissinger Sommer, Lockenhaus fesztiváloknak. Lelkes kamarazenészként gyakran játszik együtt Kathryn Stottal, Evgeniy Isotovval és Denis Matsuevvel, valamint Vadim Repinnel, Renaud Capuconnal és Leonid Gorokhovval. Sokolov egyre bővülő, változatos cd-repertoárt épít az EMI/Virgin Classics exkluzív művészeként. Az első versenymű amit DVD-n rögzített, Sibelius Hegedűversenye volt Vladimir Ashkenazyval és az Európai Kamarazenekarral. Ezt követte „Született hegedűs-tehetség” címmel Bruno Monsaingeon filmje, mely egy toulouse-i szólóestjének felvétele. Ez a tv-film sok elismerést kapott a kritikusoktól, folyamatosan vetítik az ARTE TV-n. Az 1986-ban Harkovban, Ukrajnában született Valeriy 1999-ben elnyerte a nagydíjat a Pablo de Sarasate versenyen Pamplonában, amivel ösztöndíjat nyert az anglai Yehudi Menuhin Iskolába. 2005 szeptemberében szintén nagydíjas lett a George Enescu Nemzetközi Versenyen, s ugyanott elnyerte a legjobb előadás díját is Enescu 3. szonátájának előadásáért.  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?