Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROHMANN DITTA
Auer Hegedűfesztivál - Érseki Palota Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 175 értékelés alapján
  Leírás
Veszprémben - idén először - rangos fesztivált rendeznek a város világhírű szülötte, Auer Lipót (1845-1930) hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére.

„Rohmann Ditta Bach-felvételei új oldalukról mutatják be ezeket a remekműveket, s a két lemezt mint a sorozat végleges olvasatát tehetjük a polcunkra”. (Gramophone) Rohmann Ditta izgalmas, érdekes egyéniség, aki sikeresen viszi tovább a mestereitől kapott tudást, miközben saját gondolatai, újszerű látásmódja és gyermekien tiszta lelkesedése magával ragadja közönségét mindenütt. Gyönyörű helyszínen, az Érseki Palota dísztermében hallhatunk tőle Bachot, igazi felfrissülés lesz ez a reggel!

Műsor: J. S. BACH: G-dúr szvit BWV 1007
J. S. BACH: D-dúr szvit BWV 1012 Rohmann Ditta Rohmann Ditta Bostonban, Baselben és a budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait. Számos díjban részesült, ezek közül a legfontosabbak a hazai Junior Prima-díj, illetve a 2012-es második helyezés a lipcsei Bach-versenyen, valamint a Philipp Emanuel Bach Társaság különdíja. Rohmann Ditta leggyakrabban szólistaként lép fel, de gyakran játszik kamarazenét, kortárs műveket és természetesen Bachot. Fellépett olyan zenekarokkal, mint a Baseli Szimfonikusok, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A Keller kvartett vendégeként több európai városban szerepelt. Mostanában a lipcsei és thüringiai Bach-fesztiválokon illetve a Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt hallható, nyáron Olaszországban és magyar fesztiválokon lép fel. Férjével, Fassang László orgonaművésszel illetve édesapjával, Rohmann Imre zongoraművésszel gyakran hallhatóak hazai és nemzetközi pódiumokon. 2013-ban és 2014-ben rögzítette olvasatát a csellószvitekből a Hungarotonnál, s a lemezek lelkes kritikai visszhangra találtak. Számos hanglemez- és rádiófelvételt készített.  Elkötelezett híve a kortárs repertoár megismertetésének, állandóan együtt dolgozik hazai és külföldi zeneszerzőkkel, Szofia Gubajdulina darabjaiban a szerzővel is többször fellépett. A tanítás régóta fontos szerepet játszik Ditta karrierjében. 2009 óta a Debreceni Egyetem tanára emellett gyakran tart mesterkurzusokat országszerte.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?