Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TABÁN TÁNCEGYÜTTES, ARADI KAMARASZÍNHÁZ, JUHÁSZ ZENEKAR: 13
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
Az előadás az aradi tizenhárom vértanúról kíván megemlékezni egy 60 perces műsorban, melyben a tánc, mint kifejezőeszköz és az élő zene szolgálja a dramaturgiai szálat.

Az előadás az aradi tizenhárom vértanúról kíván megemlékezni egy 60 perces műsorban, melyben a tánc, mint kifejezőeszköz és az élő zene szolgálja a dramaturgiai szálat. Nem történelmi vagy dokumentarista táncelőadásról van szó. Nem jelenít meg egyéni sorsokat, inkább az aradi vértanúk történetének tragikuma kerül fókuszba, és általában a kivégzés hátborzongató rettenete.
Az előadásban egy, közös sorsként jelenik meg a tizenhárom vértanú, illetve a velük történtek, személyükkel kapcsolatos események, amelyek az akasztás előtti pár napban történtek, történhettek. A Tizenhárom főszereplője Haynau figurája, zenéje pedig különleges ötvözete a magyar és szerb népzenének, a kortárs zenének, és francia sanzonok is elhangzanak benne – például József Attila Miért legyek én tisztességes… kezdetű versének szövegével. A 14 férfi táncos mellett egy női szereplője van az előadásnak, az „Örök nő”: anya, lánytestvér, szerető. A produkciót erős látványvilág jellemzi, hiszen a téma is megköveteli az intenzitást – a füst, szárazjég, a különleges fények mintegy aláhúzzák a jelenetek súlyát. A különleges kortárs táncjáték a békéscsabai Tabán együttes, az Aradi Kamaraszínház és a szabadkai Juhász zenekar közös munkája. Táncosok: Gazsi László, Szilágyi András, Győri Krisztián, Gál Zoltán, Nagy Márton, Baracsi Gergő, Horváth Dániel, Németh Antal (Aranysarkantyús Táncos), Balogh Dávid, Harmati Patrik, Szabados Tamás, Földesi Márton, Molnár Bálint Haynau szerepében: Móricz Bence (Aranysarkantyús Táncos) A Nő szerepében: Gál Nóra Zene: Juhász zenekar (Juhász Gábor, Juhász Gyula, Dvoracsko Szebasztian, Vas Endre, Ölveczky Tamás, Barity Zorán, Cimber Ferenc) Társrendező: Tapasztó Ernő Rendező  – Koreográfus: Farkas Tamás
  Stáblista
Rendező-koreográfus 
Farkas Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?