Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
APÁRÓL FIÚRA VUJICSICS SÖNDÖRGŐ KONCERT
Szentendrei Teátrum és Nyár - MűvészetMalom udvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.4 / 10) - 182 értékelés alapján
  Leírás
„APÁRÓL FIÚRA” A Vujicsics és a Söndörgő közös koncertje (Esőhelyszín: Pest Megyei Könyvtár színházterme)

Vujicsics: Negyven éve, közel azonos felállásban játszik a szentendrei Vujicsics Együttes. Ráadásul kezdettől fogva ugyanazt az utat járja: azt, amit a szerb és horvát népzenék hagyományőrző feldolgozásának nevezhetünk, vagyis nem értelmezi merőben újjá a délszláv zenei tradíciót, de oly módon adja tovább, hogy nemzetiségi hovatartozástól függetlenül bárki számára élvezetes legyen. Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, tárogató,furulya,brácstambura Eredics Gábor - basszprímtambura, harmonika, ének Eredics Kálmán - bőgő, tarabuka, tapan Eredics Áron - prímtambura, csellótambura Brczán Miroszláv - csellótambura, ének Szendrődi Ferenc - prímtambura, brácsatambura Vizeli Balázs - hegedű
Söndörgő: A húszéves zenekar története Szentendréhez és a Vujicsics együtteshez kötődik. A Söndörgő azokból a kisrácokból alakult, akik sok-sok évvel ezelőtt a Vujicsics körül söndörögtek, és akik elől a papák még a szekrény tetejére mentették a hangszereket, nehogy baja essék. A fiúk közben felnőttek, és a tamburára épülő, fúvós és ütős hangszerekkel és harmonikával megfűszerezett muzsikájuk a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni – úgy, ahogyan az más, balkáni együttesektől nem hallható. Buzás Attila - bőgő, csellótambura,tapan Eredics Áron - prímtambura, tarabuka Eredics Benjámin - brácsatambura, trombita Eredics Dávid - szaxofon, klarinét, tambura, basszprímtambura Eredics Salamon - furulya, basszprímtambura,harmonika A két zenekar áltat alkotott összevont nagy együttes megszólalása nem csak a közös gyökerek, a családi kötelékek, de Áron, a közös tamburaprímás személye által is rendkívül kiérlelt, letisztult, egyedi.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?