Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPEST BÁR KONCERT
Szentendrei Teátrum és Nyár - MűvészetMalom udvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.4 / 10) - 185 értékelés alapján
  Leírás
BUDAPEST BÁR KONCERT (Esőhelyszín: Pest Megyei Könyvtár színházterme)

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel, 2015-ben egy Klezmer albummal lepték meg a közönséget – ezen a koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak. A Budapest Bár zenekar:
Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob) Énekesek:
Ferenczi György, Frenk, Kollár-Klemencz László, Németh Juci
A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat. A Budapest Bár igazán eseménydús életet él. A tavalyi két új lemezzel megújult a repertoárjuk, számos teltházas koncertet adtak Budapesten és vidéken, felléptek a környező országokban és Törökországban is. Elkészítettek egy önálló klezmer műsort, vendégük volt két énekes ikon, Bangó Margit és Rost Andrea is. Tavaly végén sugározta a televízió az együttesről, valamint a régi Budapestről, a pesti dalról és a cigányzenészek világáról szóló dokumentumfilmet. Idén áprilisban a G. Dénes György emlékére rendezett nagyszabású gálaműsor főszereplői voltak a Budapesti Kongresszusi Központban, májusban pedig Klezmer című lemezük jelent meg Bangó Margit és Fekete László (a Dohány utcai Zsinagóga főkántora) közreműködésével, valamint készül egy teljesen új hangvételű Budapest Bár album nemzetközi rock – és popslágerek feldolgozásából a kitűnő énekesnő, Tania Saedi közreműködésével.
  Stáblista
Énekes 
Ferenczi György 
Énekes 
Frenk  
Énekes 
Kollár-Klemencz László 
Énekesnő 
Németh Juci 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?