Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GARDEN QUARTET KAMARAEGYÜTTES BEMUTATJA, KONSTANTIN STEFANOVIĆ: SILENTIUM, ZONGORA KVINTETTRE ÉS TÁN
Bakelit Multi Art Center - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 23 értékelés alapján
  Leírás
A művészeti alkotás kiindulási pontja Hamvas Béla Silentium c. esszégyüjteménye volt.

A több médiumot felhasználó mű tizenhat táncszámból épül fel, melyek négy jelenetet alkotnak: I Henoch: 1. Ou metanoésan 2. Dompteur 3. Az üres cirkusz 4. Henoch
II Egy csep a kárhozatból: 5. Silentium 6. Noche oscura del alma 7. Ó, lemondani! 8. Eztnevezemfehérnek
III Jázmin és olaj: 9. Alles steht im Wunder 10. Mámor vagyunk 11. Azegyetlenvalóságasemmi 12. Aderű
IV Gyümölcsóra: 13. Íme, az őszibarack 14. Szent, vagynaplopó. 15. Ce miracle d'étre deux 16. Naplopó; Felhasznált médiumok: vetített szöveg, tánc, fény, zene (vonósnégyes, zongora és női hang), video valamint színpadi látványterv. Hamvas esszéinek kollázstechnikával történő fragmentációjával, összevonásával erős emocionális telítettséggel bíró lírai szőveg jött létre. Ez a színpadra, a táncosokra valamint a zenészekre vetítve jelenik meg. Ezen kívül a kilencedik tánc alatt egy mezzoszoprán előadásában elhangzik az egyetlen énekszám, az Alles steht im Wunder.
Úgy tűnik, Hamvas szövege a modern művészet közhelyeit dolgozza fel, ami az előadás alkotóit az őket körülvevő világ ambivalenciáiról, az élet fragmentációjáról, a művészeti alkotás egyediségének dilemmájáról gondolkodtatja el a nézőt. Képes-e a művészet változtatni a világon,vajon a cselekvés, vagy annak hiányának akarása győzedelmeskedik?
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1095 Budapest, Soroksári út 164. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?