Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR - VILÁGJÁRÓ ZENESZERZŐK - TAVASZI 5.
Duna Palota - Duna Palota Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Duna Szimfonikus Zenekar tavaszi hangversenysorozatának V. előadása.

Ludwig van Beethoven (1770-1827) táncjátéka Vigano olasz balettmester szövegére készült 1801-ben „Prometheus teremtményei” címmel. A történet hőse az ógörög mondakör titánja, aki Apolló isten és a kilenc múzsa segítségével életet lehel teremtményeibe: az első emberpárba. A balettzene nyitánya a táncjátéktól függetlenítette magát: gyakran hangzik fel hangversenyeken is. Liszt Ferenc (1811-1886) zongora játékáról Clara Wieck – R. Schumann felesége – naplójában olvasható a következő megjegyzés: „Őt nem lehet összehasonlítani más művésszel, ő egyedüli a maga nemében. Rémületet és csodálatot kelt, s emellett végtelenül szeretetreméltó.” E szavak egész tökéletesen illenek az A-dúr zongoraversenyre, melyben a mély zenei és érzelmi tartalom, továbbá a csillogó virtuozitás tökéletes egyensúlyban van. Beethoven 7. szimfóniájának lipcsei bemutatójának előzményeire Robert Schumann apósa, Friedrich Wieck professzor így emlékezett: „A lipcsei Gewandhaus termében jelen voltam a 7. szimfónia első próbáján. Muzsikusok, kritikusok, hozzáértők és nem hozzáértők akkor még egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy Beethoven e szimfóniáját csak szerencsétlen, ittas állapotában komponálhatta, különösen az első és az utolsó tételt. Mindnyájan tudjuk, mekkora kegyelettel hallgatja ma már a legvegyesebb hallgatóság ezt a szimfóniát… és mily látható gyönyörűséggel élvezi a zenét”. Zelinka Tamás Műsor
Beethoven: Prométheusz teremtményei — nyitány, op. 43 
Liszt: 2. (A-dúr) zongoraverseny 
Beethoven: 7. (A-dúr) szimfónia, op. 92 Közreműködik:
Várjon Dénes — zongora Vezényel:
Baráti Kristóf
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?