Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGYAR ÉLETKÉP ERDÉLYBŐL ŐSZI 4
Duna Palota - Duna Palota Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Duna Szimfonikus Zenekar őszi hangversenysorozatának IV. előadása.

Kodály Zoltán (1882-1967) 1910 és 1914 között – részben feleségével, Emma asszonnyal, illetve Bartók Bélával együtt – bejárta a Székelyföldet meg a bukovinai székely falvakat, és ott sok ősi magyar népdalt gyűjtött. Ez a népdalgyűjtő út fontos mozgatója volt a Székely fonó megszületésének. A darab helyszíne ugyanis egy falusi fonóházban játszódik Székely országban. A két főszereplő – a Háziasszony és Kérője – kényszerű elválása, végül boldog egymásra találása áll a cselekmény középpontjában. Maga a cselekmény a fonóház életének egymás mellé illesztett jeleneteiből, életképeiből szövődik. Sok bennük a játék, amit a fonómunkát végzők, továbbá a fonóház hívott és hívatlan vendégei játszanak el maguknak és a Háziasszony jobbkedvre derítésére saját ősi balladáik, dalaik, táncaik felidézésével. Műsor:
Kodály Zoltán: Székely fonó — koncertszerű előadás Közreműködik:
Jakab Ildikó — szoprán, Vincze Klára — mezzoszoprán, Vörös Szilvia — mezzoszoprán, Böjte Sándor — tenor, Kálmán László — tenor, Szerdahelyi Pál — bariton, Musica Nostra Énekegyüttes (karigazgató: Mindszenty Zsuzsánna), Vass Lajos Kamarakórus (karigazgató: Somos Csaba) Vezényel:
Somos Csaba
 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?