Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LUXEMBURG GRÓFJA
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
LEHÁR FERENC LUXEMBURG GRÓFJA (operett)

A.M.Willner és Rob Bodanczky szövegét átdolgozta: Békeffi István és Kellér Dezső Versfordító: Gábor Andor és Szenes Iván A Csiky Gergely Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciója Grófok és hercegek, grófnők és színésznők, házasságok és válások, szerelem szerelem hátán… romantikus és mulatságos helyzetek, ez mind kell egy sikeres operetthez – de nem elég. Mert a lényeg mégiscsak a muzsika. És a Luxemburg grófjában az is adott: Lehár Ferenc pompás zenéje garantálja, hogy a két évtizeddel ezelőtti kaposvári siker megismétlődik.  Lehár Ferenc 1870-ben született Komáromban. Nemzetisége sok vita tárgyát képezte és képezi napjainkban is: Komáromban született, Magyarországon. Anyanyelve is magyar volt, tizenkettedik életéve előtt más nyelven nem is beszélt. Osztráknak is tekintették mivel élete nagy részét Bécsben illetve Bad Ischlben töltötte. Lehár az operettről „A zenekedvelő bécsiek felüdülést várnak az operettől a mindennapi fáradozásuk után, nem pedig mély problémákat. Azt az örömöt várják tőle, amely elfog minden jó kedélyű, ártatlan lelkű embert, ha kellemes muzsika cseng a fülébe, s annak ritmusa hasonló rezdüléseket kelt lelkében is… Az operettszerző nem írhat spekulatív, lélekmarcangoló zenét; egyszerűnek, népiesnek kell maradnia. Ez bizony nehéz – nehezebb, mint általában hinnők. Nem szabad többet akarnia, mint azt, hogy operettszerző legyen, ám óvakodnia kell a banalitástól és nem szabad csorbát ejtenie muzsikusi méltóságán. Ha szabad szólanom az operett jövőjéről, azt mondanám, hogy egyre tartalmasabb lesz, majd s közelíteni fog a vígoperához. Ma ugyan még stílustalanságnak tekintik, ha a zeneszerző az operett ilyenfajta nemesítésére törekszik. Mégis érthető lesz a cél, ha vérbeli muzsikusok is felé a műfaj felé fordulnak.” Lehár operettjeiről A víg özveggyel megkezdődött az operettszínpadon az erotikus harc férfi és nő között; a férfi akarja a nőt, a nő menekül előle, hogy hosszas tartózkodás, sőt elválás után végén mégis egymás nyakába boruljanak.       
  Szereposztás
René  
Hüse Csaba 
René  
György-Rózsa Sándor 
Angéle 
Nyári Szilvia 
Fleury 
Kállay Bori 
Fleury 
Varga Zsuzsanna 
Brissard 
Fándly Csaba 
Brissard 
Laki Péter 
Juliette 
Szvetnyik Kata 
Sir Basil 
Nyári Oszkár 
Lord Worchester  
Serf Egyed 
Lord Worchester  
Orlik István 
Lord Worchester  
Lecső Péter 
Boulanger 
Szvath Tamás 
Saville  
Hornung Gábor 
Yvonne 
Kovács Zsuzsanna 
Carolie  
Tóth Molnár Ildikó 
Törvényszéki elnök  
Kalmár Tamás 
Baptist  
Fábián Zsolt 
Hoteligazgató  
Kósa Béla 
Bíró I.  
Horváth Zita 
Recepciós 
Német Mónika 
Bíró II./ Londiner/Lakáj  
Szula László 
  Stáblista
Rendező 
Somogyi Szilárd 
Dramaturg 
Lőrinczy Attila 
Díszlet 
Túri Erzsébet 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Koreográfia 
Barta Viktória 
Zenei vezető 
Faragó Béla 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?