Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÉLESBEN - A NÉPZENE TANSZÉK. AKUSZTIKUS, AUTENTIKUS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Zeneakadémia hallgatói a 'Felszállott a páva' című tehetségkutatóban

Az először 2012-ben megrendezett Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny az egész ország figyelmét ráirányította a néphagyománnyal foglalkozó tehetséges fiatalokra. Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza által meghirdetett versenyre 360 produkcióval mintegy kétezren jelentkeztek a teljes magyar nyelvterületről. A sikeren felbuzdulva a Magyar Televízió 2014-ben a verseny második sorozatát is műsorára tűzte, idén pedig már folyik a „gyerekpáva” szervezése. Talán nem szerepelt kellő hangsúllyal a műsorban, hogy a vetélkedő szakmai munkájából a Zeneakadémia Népzene Tanszéke is aktívan kivette a részét. Az itt oktató tanárok közül többen is dolgoztak a műsorban: az előselejtezők zsűrizéseitől kezdve egészen a döntőig eljutott fiatal muzsikusok szakmai felkészítéséig. A versenyzők közel kétharmada pedig a tanszék hallgatói közül került ki. Ezen a koncerten ők kerülnek reflektorfénybe: a magyar népzene legszebb darabjaiból válogatva mutatják be tehetségüket, tudásukat.

Közreműködik:

Csizmadia Anna, Varga Veronika, Zsikó Zsuzsanna, Fekete Borbála (ének); Krajcsó Bence (citera); Salamon Soma (furulya); Zimber Ferenc (cimbalom); Németh András (tekerő) Csercsel énekegyüttes; Zsikó Zoltán és zenekara; Parapács zenekar; Tarsoly zenekar; Magos együttes; Bazseva zenekar; Góbé zenekar

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont
 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?