Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MUSTMEET COMPOSERS V. - NÉMET ÉS FRANCIA KORTÁRS MŰVEK
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mesterkurzusának kiemelt vendégeként érkezik hazánkba június 15-én és 16-án két világhírű művész, Philippe Manoury, zeneszerző (Franciaország) és Matthias Pintscher, zeneszerző-karmester (Németország). Mindkét művész rendszeres vendége a nemzetközi koncertpódiumoknak és fesztiváloknak.

Philippe Manoury (1952) már 19 éves korától a legnagyobb kortárs zenei fesztiválok résztvevője, zenéjére erős hatással volt Pierre Boulez, Karlheinz Stockhausen és Iannis Xenakis. 1980-tól kerül kapcsolatba Miller Puckette amerikai matematikussal, akivel együttműködve az akusztikus hangszerek és a számítógépek összekapcsolásának lehetőségét tanulmányozta. Legutóbbi munkáiban az emberi hangé a főszerep, és ezt kombinálja elektronikával és videóval. Matthias Pintscher (1971) a fiatal német zenész-generáció egyik legkeresettebb zeneszerzője, aki karmesteri tanulmányait Eötvös Péternél kezdte. 2012 óta az Ensemble Intercontemporain zenei igazgatója, tavaly óta pedig a Juilliard School zeneszerzés professzora. A koncerten elhangzó művek olyan kortárs zeneszerzők alkotásai, akiket méltán úgy tartunk számon, mint a 20-21. századi zene meghatározó alakjait. 90. születésnapja alkalmából hallhatjuk a világhírű francia zeneszerző Pierre Boulez Dérive I. című darabját. Boulez tanárként, karmesterként és zeneszerzőként egyaránt nagy hatással volt nemcsak a zenészek, hanem a zenehallgató közönség több nemzedékére is. Munkásságát szinte kizárólag a kortárs zene bemutatásának szenteli, alapítója, létrehozója és 15 évig irányítója is volt a párizsi IRCAM zenei kutatóközpontnak. Műsor: Pierre Boulez: Dérive 1
Matthias Pintscher: Occultation
Philippe Manoury: Passacaille pour Tokyo
Paul Hindemith: Kammermusik No 1. Közreműködik: THReNSeMBle
Vezényelnek a kurzus résztvevői.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?