Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JEGYZETEK - PATAKY KLÁRI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Pataky Klári Társulat előadása.

Az előadás egy általános helyzetkép, hangulatjelentés a máról. A darab a tánc nyelvén „gyűjt”emlékeket, miközben megpróbál reflektálni az itt és most világára. "Pataky táncjegyzeteiben úgyszólván hézagmentes mozgásanyagot kreált, centire és másodpercre kidolgozva a koreográfiát, amelyben folyamatos szerep jut az önmagukban akár értelmezhetetlen gesztusoknak is, ám ez az aprólékosan dúsított szövet szólamokra bontva, kánonszerűen ismételve, vagy sokfelé tördelt repetitív alakzataiban nagyon kemény csipkével szolgál." Péter Márta – Egy kortárs jegyzetei, tánckritika.hu „....mozaikos szerkezetű, vegyes zenei montázsra, csendre és madárszárnyak suhogására komponált skiccekben a mozgásmotívumok rendre széttöredeznek, visszatérnek, hogy aztán az öt „akárki”, fájdalmas monológjaiban, tétova duettjeiben vagy együttes magányában tovább variálódjanak.” Fuchs Lívia- Élet és irodalom Előadók: Bot Ádám, Bárány Péter, Maday Tímea Kinga, Sebők Cintia, Simon Renáta Fénytervező: Szirtes Attila Koreográfus: Pataky Klári Támogatók: EMMI, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik. 2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát. Az izgalmasan sokoldalú, érzékeny koreográfus munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetve egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Előadásaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres. www.bethlenszinhaz.hu www.klaripataky.hu
  Stáblista
Koreográfia 
Pataky Klára 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?