Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EGY ANYA TÖRTÉNETE
Budapesti Operettszínház - Zeneakadémia-Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Fekete Gyula: Egy anya története

A Miskolci Operafesztivállal együttműködésben mutatta be a Budapesti Operettszínház, Zsótér Sándor rendezésében az Egy anya története című kortárs operát, mely az Ikercsillagok évében a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében látható.

A különleges vállalkozás egy megrendítő történet az anya-gyermek kapcsolatról Hans Christian Andersen, a nagy dán mesemondó műve nyomán. Fekete Gyula zeneszerző "requiem-drámája" dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze az önzetlen, önfeláldozó szeretet összetett képét. A zeneszerző így fogalmaz a műről: "Az Egy anya története Andersen egyik legszebb meséje, melyet ő maga is az öt legkedveltebb írása közé sorolt. Az önzetlen, sőt, önfeláldozó szeretetről szóló mű több dán, angol és olasz filmalkotót ihletett már meg, ez alkalommal opera született belőle. A mese, Andersenre oly jellemző módón, szomorúan kezdődik, és fokról fokra még szomorúbbá válik, ám furcsa módon a befejezés - a szerző zsenialitásához hűen - gyönyörű magaslatokba ér, feltárva a szeretet összetettségét: ha igazán szeretünk valakit, képesnek kell lennünk elengedni, akár fájdalom árán is, hogy megtalálja saját boldogságát, melyet talán nem mi jelentünk a számára."

Az Egy anya történetével egy zeneileg és szereposztásában is különleges, igazi kortárs zenei csemegét kínálunk. Közreműködik a Színház Zenekara.
  Szereposztás
Halál 
Dolhai Attila 
Sírásó 
Blazsó Domonkos 
Anya 
Frankó Tünde 
Csipkebokor 
Langer Soma 
Éj 
Nádasi Veronika 
Tó 
Lukács Anita 
  Stáblista
Rendező 
Zsótér Sándor 
Koreográfia 
Ladányi Andrea 
Rendező asszisztens 
Tucker András 
Zenei vezető - karmester 
Balassa Krisztián 
Jelmez 
Benedek Mari 
Díszlet 
Ambrus Mária 
Zeneszerző 
Fekete Gyula 
Libretto 
Beney Zsuzsa 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Operettszínházban nagyon csúnyán fognak rád nézni, ha nem nyomtatod ki a jegyed. Vészhelyzetben valahogy talán megoldják, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?