Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOGÁNYI GERGELY ÉS A KELLER KVARTETT
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 140. tanévét ünneplő Zeneakadémia izgalmas sorozatba kezd: a Nagyteremben lezajlott legendás hangversenyek újrajátszásába. Az első alkalom egy 1936-os koncertet elevenít fel. Izgalmas esztendő volt ez Budapest zenei életében.

A Bécsi Filharmonikusok Furtwängler vezényletével Schumann–Beethoven-koncertet adtak, Bartók Béla és Edwin Fischer együtt lépett fel egy kétzongorás Bach-concertóban, az Új Magyar Vonósnégyes (Végh Sándor, Koromzay Dénes, Szervánszky Péter, Palotai Vilmos) és Dohnányi Ernő pompás kamaraestet adott a Zeneakadémián. A hangverseny, amelynek műsorát a Keller Kvartett és Bogányi Gergely játsszák újra, 1936. március 3-án zajlott le: az Új Magyar Vonósnégyes a Dohnányival közös est után néhány héttel ekkor mutatta be Magyarországon Bartók 5. vonósnégyesét, illetve ahogy Jemnitz Sándor fogalmazott lelkesültségében: „az egyetemes magyar zeneirodalom egyik legkiteljesedettebb remekművét”. A hangversenyen Fischer Annie játszott a műsort záró Mozart-zongoranégyesben, s a közönség soraiban ott ült valahol Bartók Béla is.

Műsor: Beethoven: f-moll vonósnégyes, op. 95 („Serioso”)
Bartók: V. vonósnégyes (BB 110)
Mozart: g-moll zongoranégyes (K. 478) Bogányi Gergely (zongora) Keller Kvartett Eredeti fellépők: Fischer Annie (zongora) Új Magyar Vonósnégyes
  Stáblista
Zongoraművész 
Bogányi Gergely 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?