Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MARCZI MARIANN ZONGORAESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„A ma élő előadók feladata a mai zene tolmácsolása” – vallja Marczi Mariann, akinek repertoárján a 20. századi és a gyakran ősbemutatóként elhangzó kortárs művek kiemelt súllyal szerepelnek.

Bár a hangverseny gerincét képező Bartók- és Kodály-művek némelyike több mint száz éve született, kísérletező nyelvük és örök modernségük mégis kétségtelenül mai zenévé teszi őket. A Kodály párizsi útját követően, 1907-ben keletkezett Meditációban, valamint az egy évtizeddel később befejezett Hét zongoradarabban egyaránt a zeneszerzőt érő radikálisan új zenei irányok, elsősorban Debussy hatása mutatkozik meg. Bartók 1908 és 1910 között írt Három burleszkje, valamint 1926-os Szabadban-ciklusa nem kevésbé izgalmas zenék: tételcímeik programatikus tartalomra utalnak, melynek értelmezése az előadóművész és a közönség számára egyaránt különleges feladat. A hangversenyt nyitó Kurtág-opus rendkívüli jelentőséggel kapcsolódik Marczi Mariannhoz, aki Splinters, azaz Szálkák címmel jelentette meg első albumát, melyen 20. századi magyar szerzők szóló zongoraművei – köztük több, a mostani koncerten is elhangzó darab – kaptak helyet. A lemezről elismerő recenziót írt napjaink legvitriolosabb tollú zenekritikusa, Norman Lebrecht. Program: Kurtág: Szálkák op. 6/d
Kodály: Meditáció Debussy egy motívuma felett
Bartók: Három burleszk (BB 55) szünet Kodály: Hét zongoradarab, op.11
Bartók: Szabadban (BB 89)  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?