Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A KODÁLY INTÉZET ÉS A NEMZETKÖZI KODÁLY TÁRSASÁG JUBILEUMI KONCERTJE - AZ ELSŐ NEGYVEN ÉV
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Az emberiség boldogabb lesz, ha megtanul zenével élni, s aki valamit is tett ez irányban, már nem élt hiába” – vallotta Kodály.

Kodály: Páva-variációk
Kodály Filharmonikusok Debrecen
Művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel
Vezényel: Erdei Péter Kodály: Szólószonáta, op. 8
Szabó Péter (cselló) szünet Kodály: Budavári Te Deum
Wierdl Eszter (szoprán); Schöck Atala (alt); Fekete Attila (tenor); Jekl László (basszus)
Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen, Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Vezényel: Erdei Péter Ünnepi beszédet mond
Dr. Nemes László Norbert, a Kodály Intézet igazgatója és Michalis Patseas, a Nemzetközi Kodály Társaság elnöke „Az emberiség boldogabb lesz, ha megtanul zenével élni, s aki valamit is tett ez irányban, már nem élt hiába” – vallotta Kodály. Az elmúlt évtizedekben a Kodály Intézet és a Nemzetközi Kodály Társaság is sokat tett azért, hogy ez a gondolat a gyakorlatban is tovább éljen, és közvetve vagy közvetlenül minél több ember számára teremtse meg a zenével való találkozás, a zenével teli élet lehetőségét. A reprezentatív koncertet Kodály Fölszállott a páva című népdalra írt kompozíciója nyitja, mely az ősi magyar dallam és az Ady által képviselt modern költészet hatásait egyesíti. Ezt követően a Szólószonáta hangzik el a nemzetközi versenyek fiatal csellista királya, Várdai István előadásában. Végül a Psalmus Hungaricus testvérdarabjaként számon tartott Budavári Te Deum lesz hallható, mely Kodály egyéni stílusát és az őt ért zenetörténeti hatásokat egyedülálló módon foglalja monumentális formába. A koncerten a Kodály Filharmonikusokat, valamint a Debreceni Kodály Kórust Erdei Péter vezényli. Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont, Nemzetközi Kodály Társaság
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?