Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HOMMAGE A KOVÁCS DÉNES
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Egykori növendékei, a Vonós Tanszék tanárai, valamint szellemi unokái és dédunokái, a tanszék növendékei tisztelegnek Kovács Dénes emléke előtt.

„Két úr szolgája volt. Az egyik a muzsika, a másik a Zeneakadémia. Nagy hegedűs volt és nagy tanár. Sugárzott belőle a tekintély és bizony: a szigor. De szigorú volt a játéka is: szigorúan pontos, szigorúan hűséges szerzőhöz, műhöz. Pontos ember volt. Puritán, marketingtelen. A mai világban idegen tehát. Kovács Dénes nem csupán meghalt. Kihalt közülünk.” Ezekkel a szavakkal búcsúztatta Bächer Iván tíz évvel ezelőtt a 20. századi egyik legjelentősebb hegedűművészét, a Zeneakadémia egyik legnagyobb hatású rektorát, aki 1971 és 1980 között vezette az intézményt. Nevéhez fűződik a különleges tehetségek osztályának elindítása, a zenekari képzés megreformálása, a kamarazene tanszékesítése, de bizonyos értelemben még a régizenei gondolkodás meghonosítása is: az ő rektorsága idején szerezte be a Zeneakadémia az első csembalót. Születésének nyolcvanötödik, halálának tizedik évfordulóján egykori növendékei, a Vonós Tanszék tanárai, valamint szellemi unokái és dédunokái, a tanszék növendékei tisztelegnek Kovács Dénes emléke előtt. Kreisler: Preludium és Allegro Pugnani stílusában
Gál Julianna (hegedű) Csajkovszkij: Valse-Scherzo, op. 34
Tóth Kristóf (hegedű) Liszt: A három cigány
Kruppa Bálint (hegedű) J. S. Bach: d-moll kéthegedűs verseny (BWV 1043)
Tfirst Péter, Déri Tamás (hegedű) Vivaldi: Négy évszak – hegedűversenyek, op. 8/1–4.
Perényi Eszter, Pusker Júlia, Szenthelyi Miklós, Kocsis Tamás (hegedű) Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János)  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?