Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORIENT
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
…. és tizennégyben kitört az I. világháború. Ledőlt Belgrádnál a Zimonyi híd, melyen keresztül az Orient Expressz száguldott a két kultúrát, Keletet és Nyugatot összekötni és megismerni szándékozó utazók tucatjaival.

A lehetőségek vonatja, amely egyúttal az elegancia, a kaland, a nagy utazás szimbóluma is. Különleges járat, az ismeretlen keresését, a távoli egzotikum felkutatását, megismerését jelképezi. Egy sínpár, mely összeköti Keletet Nyugattal. Egy zakatoló híd, mely átível folyókat, szakadékokat, akadályokat, nehézségeket. …és ha elindulok, mindent itt hagyok, de ott mi vár, de ott ki vár, egy más világ, milyen világ… …és tizennégyben ledőlt a Zimonyi híd, ezzel megszakadt valami, de jönnek újabb és újabb sínépítők, akik folyamatosan építik a nyugati és keleti életérzést összecsövező Orient Expresszünket, keresik a kalandot, és akadály-legyőző hidakat vernek akaratból, kíváncsiságból, megismerésből, elfogadásból. Emberfeletti munka a sínépítőé, a vonatvezetőé, de az utazó dolga is embert próbáló, hisz időről időre felrobbannak alattunk a zimonyi hidak, alattunk tátonganak a szakadékok, s ez így lesz mindaddig, míg a megismerés, a megértés és az elfogadás erősebb nem lesz. A ORIENT-show egy nagy utazás, virtuóz zenében, táncban, dalban elmesélve. Európai népek zenei- és tánckultúráját felvillantó könnyed utazás, de sokkal több is annál, hisz Zimonynál mégiscsak ledőlt a híd tizennégyben, és a háború is kitört. Vajon miért dőlnek le a hidak, vajon még meddig törnek ki a háborúk –kérdezi a rendező két felvonásban, a színház teljes  eszköztárának hadba hívásával, briliáns zenészekkel, táncosokkal, látványos képekben elgondolkodva erről. Zene: Szitha Miklós, Grünvald László, Unger Balázs Dalszöveg: Zalán Tibor, Szomor György, Unger Balázs, Unger Dóra Forgatókönyv: Fekete Péter   Szereplők: Talamba Ütőegyüttes CimbaliBand Fricska Táncegyüttes Nő: Gubik Petra / Gábor Anita Férfi: Szomor György / Vasvári Csaba A Békéscsabai Jókai Színház táncosai (Farkas Boglárka, Litauszki Enikő, Török Tünde) Ügyelő: Halász Péter Díszlet/látványterv: Fekete Péter Szcenikus: Egyed Zoltán Hang: Szalacsi Attila, Varga Ádám Fény: Haász Miklós Jelmeztervező: Papp Janó Videóanimáció, videógrafika: Vámos Zoltán, Szlávik Ágnes, Nagy Attila, Fekete Péter Koreográfus: Moussa Ahmed, Darida Ildikó Zenei vezető: Szitha Miklós Rendező munkatársa: Koleszár Bazil Péter Rendezőasszisztens: Gábor Anita Társproducer: Kovács Balázs Rendező: Fekete Péter Az előadás időtartama: első felvonás 50 perc, a második 45 perc (20 perc szünettel)
  Szereposztás
Nő 
Gubik Petra 
Nő 
Gábor Anita 
Férfi 
Szomor György 
Férfi 
Vasvári Csaba 
  Stáblista
Rendező 
Fekete Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?